Vrijdag 8 juni 2018 heeft het 45+ team van VV Oudega weer meegedaan aan het traditionele 7X7 toernooi in de Hommerts bij HJSC. Het toernooi werd alweer voor de 7e keer georganiseerd. Er waren zeven teams aanwezig: Woudsend, IJVC, De Wȃlde, Workum, Heeg, Oudega en HJSC. Ieder team speelde een keer tegen elkaar. De wedstrijden duurden 12 minuten. Oudega moest dus zes keer in actie komen. Het motto van het toernooi dit jaar was: “Meedoen is belangrijker dan winnen!”. Twee jaar geleden was dit geheel anders, toen werd Oudega nog op slinkse wijze uit de finale gehouden ten faveure van de thuisclub, door gesjoemel met de reglementen.

Op woensdag 30 mei mochten de dames van Oudega voor de laatste keer in actie komen dit seizoen. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen QVC. De strijd om het derde plekje ligt nog open, en ook Oudega is nog volop in de race hiervoor. Om deze veilig te stellen, luidt de opdracht winnen! Echter, verloopt de wedstrijd niet zoals gehoopt en al snel staat Oudega 1-0 achter. Vlak voor rust weet Baukje het net te vinden, waardoor er met een 1-1 stand gerust wordt.

Klik hier voor het fotoverslag van het 70-jarig jubileumfeest van v.v. Oudega van vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2018. Vrijdag barste het feest los met een 45+ en damestoernooi, voetvolley en live muziek van Joop Obama. Zaterdagochtend was het de de beurt aan de (jongste) jeugd van v.v. Oudega, zaterdagmiddag vond het mixtoernooi plaats (met ook dames van Odysseus uit Utrecht), muziek van Red Sauce, een Italiaans buffet verzorgt door Tres Paesi en Schijt je Rijk. Een tweetal prachtige dagen van onze club die nu verder in opbouw is.

Ook op het eigen jubileumtoernooi heeft Oudega 45+ weer een rode lantaarn gescoord. Tegen haar zusterverenigingen HJSC en Heeg pakte het slechts één punt. Dit was in de eerste wedstrijd tegen een jong HJSC. Gastspeler Durk Schakel uit Deinum scoorde kort voor tijd de gelijkmaker. De andere drie wedstrijden gingen dus verloren. Oudega scoorde in de persoon van Jelle Osinga nog twee keer in dit toernooi dat gelukkig niet geteisterd werd door noodweer. Een wel heel fanatiek Heeg (het is "maar" 45+) werd winnaar, net voor HJSC. Bij de dames ging de eerste prijs