Vanwege de (te verwachten) winterse omstandigheden zijn voor morgen (zaterdag 15 december) de jeugdwedstrijden in Oudega afgelast. Het betreft de wedstrijden: Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 - SJO Warga/WWS JO9-2 en Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G - Tonego JO10-1. Over de wedstrijd Oudega VR1 - Heerenveen VR1 (aanvang 11.30) wordt later een beslissing genomen.

Komt Koning Voetbal of Koning Winter morgen op de eerste plaats? Het zal er gezien de weersverwachtingen om spannen. Morgen staan er in Oudega 3 wedstrijden op het programma. Om 9 uur met Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 - SJO Warga/WWS JO9-2 meteen al een bekerkraker. Om 10.15 gevolgd door het competitieduel tussen Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G en Tonego JO10-1. In Luttelgeest leed het schotvaardige Oudega/HJSC/Heeg een nederlaag, kan het zich hier morgen voor revancheren?

Toen v.v. Oudega anderhalf jaar geleden het drastische besluit moest nemen om niet meer op represenatief niveau uit te komen maar op recreactief niveau veranderde er natuurlijk één en ander bij de voetbalvereniging in het watersportdorpje in Zuidwest-Fryslân. De overgebleven spelers van Oudega 1 werden samengevoegd met die van Oudega 2. Ook moest de technische staf opnieuw worden invuld aangezien Oudegasters Yme Vonk (trainer/coach) en Germ-Jan Hes (leider) afscheid namen van het vlaggenschip.

Terwijl de Kerstmarkt in It Joo in volle gang was stond Oudega aan de aftrap van haar laatste wedstrijd van 2018. Tegenstander was SC Bolsward 6 dat na een moeizame start de weg wat omhoog weet te vinden. Oudega staat nog steeds op een tegenvallende tiende plaats en hoopt met een zege op SC Bolsward met een prettig gevoel aan de Kerstmaaltijd te beginnen. Helaas ontbreken sterkhouders Tsjerk Hoogterp (werk), Æde Hoekstra, Anne-Jelle Hoekstra en Patrick Hiemstra (allen geblesseerd) in dit afzwaaiduel van 2018. Siemen Osinga van de 45+ en Mark Walinga van de 19- komt het vlaggenschip van v.v. Oudega in dit thuisduel versterken.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Oudega begon met veel dreiging, na 6 minuten was het Wietske die een mooie steekpass op Sjoukje gaf. Sjoukje rende op volle snelheid op de goal af en schoot hard op de paal. 5 minuten later was het Miranda die een schot lostte vanaf de 16, deze eindigde ook naast het doel. Al snel werd de voetbalwet gehanteerd, want wanneer je ze zelf niet maakt doet de tegenpartij dat wel. In de 13e en 20ste minuut 2 dezelfde situaties. Een vrije trap een paar meter buiten de 16 beland in de kluts, waarna deze voor de voeten van EBC kwam te liggen.