Nei de falske start fan ôfrûne wike sneon wiene sawol de manlju en froulju fan v.v. Aldegea op revanche út. Allinich kaam der yn beide gefallen in streek troch. Tiisdei waard al bekend dat de wedstriid IJVC 3 - Oudega 1 fan it programma gie om't de klup út Drylts har net oan de coronamaatregels koe hâlde oansjoen al har trije senioarenteams fan harren thús spylden. Freedtejún wie corona eins ek de spulbrekker foar it net troch gean fan de wedstriid Oudega VR1 - SC Bolsward VR1.

De eerste speelronde in de eredivisie is (op één wedstrijd na) afgerond en de eerste punten in it Reinjaske zijn gehaald. We zijn blij met de vele aanmeldingen voor het spel.https://www.ad.nl/fun/apps/supercoach-eredivisiespel~g129854?league=LGOEuyIgRaikhKdk0AjMMw

Helaas heeft de link om jezelf tot de vriendenleague toe te voegen bij een aantal deelnemers niet gewerkt. De supportafdeling van het spel heeft nog geen oplossing voor het probleem gevonden.  We hebben een aantal van jullie kunnen achterhalen en houden de punten en stand apart bij. Zodat ook jullie uiteindelijk meedoen voor de prijzen.

De eerste competitie wedstrijd stond voor de boeg. Afgelopen week stonden er 17 speelsters op aanwezig, een beste ploeg! Maar helaas door blessures (Sjoukje met een knieblessure) en ziekte (Jenny) vertrokken we met 15 speelsters naar Stavoren. Na enige onenigheid over de route waren alle autos aangekomen op gewenste locatie en moest er een beetje gehaast omgekleed worden. Na een warming up begonnen we gebrand aan de eerste competitie wedstrijd. Na duidelijke woorden van de staf, en een uitproberende opstelling, starte de wedstrijd met pit.

Een zwaluw maakt nog geen (na)zomer....Vorige week misschien TE positief geweest? Maar het opbouwen van een vereniging die op sterven na dood was gaat met vallen en opstaan. Een selectie van bijna 30 man maar meer dan 10 afmeldingen, misschien wordt het dan te gemakkelijk maar je wilt toch graag voetballen....Het was wat slapjes vandaag. Bij de warming-up gaat het al mis. Psychologische oorlogvoering van Makkum of een hele lange bespreking bij Oudega...Makkum doet de warming-up aan de kantine kant, Oudega dus aan de "Klokhús" kant. Dan iets voor half 3 de aftrap van het nieuwe seizoen.

De 1ste bekerwedstrijd van de dames van Oudega was toch eigenlijk wel een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen heeft HJSC een dames team waarbij veel bekenden, vriendinnen en familieleden in dat team voetballen. En dan wordt er door de KNVB geloot en dan blijkt het dat wij tegen elkaar moeten.De knop gaat om er moet nu gestreden worden voor een plekje in de volgende ronde van de beker. Jetze de scheidsrechter laat het fluitsignaal klinken en we zijn begonnen.