Vanwege de herfstvakantie die vandaag begint dit weekend een inhaal/bekerprogramma. Voor Oudega 2 is dit een inhaalwedstrijd in eigen huis tegen de nummer 9 Scharnegoutum'70 3. Kan Oudega 2 in de vierde wedstrijd van het seizoen van de hatelijke nul afkomen? Vorig seizoen wist het tweemaal van de wit rode formatie te winnen. De wedstrijd op sportpark It Joo begint om 14:30. Om 15:00 in Luttelgeest staat de bekerwedstrijd van Tonego VR1 tegen Oudega VR1 op het programma. Tonego speelt net als Oudega in de 4e klasse, in dit geval in 4C en heeft nog maar 2 wedstrijden gespeeld. Beide wedstrijden werden wel gewonnen dus Oudega is gewaarschuwd.

Een hot item, vandaag ook weer: het rookverbod. Ook op het voetbalveld van v.v. Oudega krijgen we er binnenkort mee te maken. Tijdens jeugdwedstrijden van Oudega/HJSC/Heeg in zowel Oudega, Hommerts als Heeg mag er straks niet meer gerookt worden. Met speciale borden wordt dit straks op de sportterreinen aangegeven. Meer informatie volgt later. De foto komt uit het rijke fotoarchief van v.v. Oudega, in dit geval van 24 november 2007. De persoon op de foto is jaren geleden gestopt met roken.

Nadat Oudega 2 vorige week hard onderuit ging tegen QVC 4 (5-1) stond gistermiddag de wedstrijd tegen het derde team van de Quick Valken Combinatie uit Stavoren op het programma. Op voorhand al een zware wedstrijd, niet alleen vanwege het gemis van spelers als Anne-Jelle Hoekstra en Tsjerk Hoogterp (skûtsjesilen) maar vooral omdat QVC 3 na 3 wedsrtrijden ongeslagen aan kop staat. Oudega verloor de eerste twee wedstrijden en laste afgelopen dinsdag een praatsessie in. Oudega begon op een zomers sportpark It Joo dramatisch aan de wedstrijd, binnen de minuut lag de 0-1 al achter doelman Osinga.

Onder toeziend oog van onder andere ex-voorzitter Okke van der Kamp heeft Oudega 45+ gisteravond de koppositie overgenomen van buurman HJSC. In de eerste wedstrijd kende het weinig problemen met VVI (2-0), vervolgens happerde de motor enigzins tegen Renado maar werd nog wel een gelijkspel behaald (1-1). Diezelfde score kwam er op het formulier te staan bij de derby tegen HJSC. Op doelsaldo heeft Oudega nu de koppositie in handen maar het verschil met HJSC is slechts 3 doelpunten, ook VVI loert nog. Over 3 weken, op vrijdag 2 november, wordt de competitie afgesloten bij VVI in Idskenhuizen. Het beloofd dus een spannende ontknoping te worden. Het uitgebreide verslag is weer van trainer/coach Wiepke Tysma.

Als de rookwolken van het 45+ voetbal zijn opgetrokken kan Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G zaterdag om 10.00 aantreden tegen Balk JO10-2. Spelbegeleidster is Mandy Valkema. Eerst volgende wedstrijd die dag is om 14.30 de confrontatie tussen Oudega 2 en QVC 3. Vorige week sloeg Oudega 2 een modderfiguur bij QVC 4 (5-1 nederlaag) morgen dus kans op revanche tegen een ander team van QVC. Het zal een pittige klus worden aangezein QVC 3 momenteel koploper is terwijl Oudega 2 als hekkensluiter de rijen sluit in deze 6e klasse G.