Op donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen VV Heerenveen op de planning voor de dames. Door school en werk konden ze met precies 11 dames starten waaronder twee jeugdleden Baukje wijnja en Sietske Iedema. Terwijl de verlate dames een warming up doen starten de dames met Sietske Iedema op goal en ze houd deze heel lang schoon! Toen de cornervlaggen waren gevonden en neergezet kon de wedstrijd beginnen. Oudega zet gelijk veel druk waardoor Heerenveen vanaf begin af aan weinig aan voetbal toekomt.

Vrijdag 24 mei moest het dan gebeuren voor Oudega 45+. Het karwei om het gat met VVI te dichten was op voorhand al niet gemakkelijk. Maar liefst 4 punten bedroeg het verschil en ook hadden de mannen uit Idskenhuizen een beter doelsaldo dan de Oudegaster verdetten. Titelverdediger HJSC was nog een gevaarlijke kaper op de kust. Onder wederom geweldige (weers) omstandigheden en een voortreffelijk veld zag Oudega in de eerste ronde (die het zelf altijd vrij had) gunstige resultaten. Zowel VVI als HJSC speelden met 0-0 gelijk en dus kon Oudega in haar eerste wedstrijd aansluting vinden.

Morgen (vrijdag 24 mei) vindt in Delfstrahuizen de slotronde van de weer ontzettend geslaagde 45+ competitie plaats. Op sportpark De Kampen heeft koploper VVI een voorsprong van 4 punten op Oudega en 5 op HJSC. Met nog 4 wedstrijden te gaan kunnen we gerust spreken van een gapend gat temeer omdat Oudega van de laatste 8 wedstrijden er maar 2 gewonnen heeft. Maar ook VVI gaat het deze voorjaarsreeks zeker niet allemaal voor de wind. De vijf teams in deze competitie zijn allemaal redelijk aan elkaar gewaagd dus het zou morgen nog alle kanten op kunnen gaan.

Nog even en dan is het zomerstop.
Volgend seizoen komen er 2 senioren teams bij, namelijk een dames 7 tal en heren 35+ 7 tal (vrijdagavond). Dit is natuurlijk geweldig nieuws. Samen met de 45+ (vrijdagavond) en dames en heren op zaterdagmiddag hebben we dan 5 senioren teams. We zijn voor de heren op zaterdagmiddag nog wel op zoek naar een trainer en leider(s), maar dit zal goed komen.
Onze jeugdleden voetballen onder de vlag van OHH en zullen het komende seizoen weer bij de verschillende teams ingedeeld worden.

Op zaterdag 18 mei mogen wij aantreden tegen de dames van ST Aengwirden / Akkrum VR1. Oudega begint sterk aan de wedstrijd, we weten elkaar makkelijk te vinden op het warme kunstgrasveld. Al na 10 minuten spelen maakt Silke een mooie actie maar haar schot op goal wordt geblokkeerd, uit de kluts beland de bal voor de voeten van Antsje, zij schiet de bal mooi binnen. Oudega blijft druk zetten en dat resulteert al gauw in nog een doelpunt, dit keer gemaakt door Sytske.