Aan de hand van uitblinker Pieter Hoogterp heeft Oudega 1 een flitsende competitiestart beleefd tegen een zwak Delfstrahuizen 3. Al binnen het kwartier stond er 3-0 op het scorebord. Even later noteerde Pieter Hoogterp een glaszuivere hattrick. Uit een strafschop scoorde Hoogterp ook nog het kwartet en daarmee de 5-0 (zijn neef Tsjerk had de openingsgoal gemaakt). Na de thee ging Oudega door. Pieter en Wybren Brouwer scoorden elk nog tweemaal waardoor de gehele productie van v.v. Oudega door Gaastmeer werd gemaakt.

De tweede speelronde van de 45+ competitie zit er op en er begint al wat teken in de strijd te komen. Heeg lijkt een maatje groot te zijn, QVC zit nog enigzins op het vinkentouw, Oudega 45+ moet voorlopig genoegen nemen met het brons, De Wâlde groeit langzaam in de competitie en voor Bakhuizen is het vooral weer wennen om op voetbalschoenen te staan. De tweede speelronde vond gisteravond in Woudsend plaats omdat gastheer De Wâlde niet over verlichting beschikt en daardoor uitweek naar haar zustervereniging.

Niet een ingestort stadiondak maar het ontbreken van verlichting om het hoofdveld is de reden dat De Wâlde 45+ haar thuiswedstrijden in Woudsend in plaats van Oudega (gemeente De Fryske Marren) afwerkt. Komende vrijdag 20 september is dit het geval. De tweede speelronde waarbij QVC met 10 uit 4 de leiding heeft gevolgd door Heeg met 9 uit 4 en dan Oudega met 7 uit 4. Bij Oudega ontbreken de geblesseerden Klaas de Groot (liesbreuk) en Yme Vonk (rug) en Johan Altena door werk.

Het is tijd voor alweer de 3e wedstrijd in de 1e ronde van de Beker. We mogen de strijd weer aan gaan tegen de oude bekende ploeg: VV Scharnegoutum vr.1. Het is een mooie zonnige dag en het word weer lekker zweten! Na een lekkere korte warming up en de motiverende woorden van Dave & Marten gaan we lossss…Het los komen was vandaag zeker geen probleem, in de 5e minuut krijgt Sytske een mooie bal ingespeeld van Miranda en deze schiet ze keurig tussen de doelpalen.1-0! Oudega voetbalt lekker verder en we zitten lekker in het spel.

Een knappe comeback van OHH JO11-1 tegen het sterke Workum JO11-1 kwam net te laat voor een goed resultaat in dit bekertreffen. Maar het was een leerzame wedstrijd voor onze jongens waarvan het gros vorig seizoen in JO10-1 speelde. Johan, Sil en Rick zijn de gelederen komen te versterken. Een groter veld en meer tegenstand. In de eerste helft kwam OHH er in het begin nauwelijks aan te pas en nam Workum aan de hand van de uitstekende nummer 8, Sybe, het voortouw. Workum nam dan ook verdiend de leiding en bouwde deze uit na 0-2 alvorens Jelle-Douwe uit de eerste de beste aanval van OHH wat terugdeed.