Terwijl de herfst gelijk bij de start al flink de kop opsteekt gaan morgen ook de voetbalcompetities in het amateurvoetbal van start. Voor het tweede seizoen op rij zal v.v. Oudega het moeten doen zonder vlaggenschip bij de standaardteams. Erg pijnlijk en dat dit nu ook clubs als Sint Jacobparochie en Noordbergum treft is slechts een schrale troost maar ook een teken dat de krimp overal zijn weerslag heeft. En dat we er steeds meer met z'n allen de schouders er onder moeten zetten. En dat betekent ook dat voetbal weer op de eerste plaats moet komen te staan en een wedstrijd met hoofdletters in een ieder zijn agenda moet komen te staan.

Op een zonnige voetbalzaterdagochtend 15 september 2018 was het weer gezellig vertoeven op ons sportpark It Joo. Liefst 4 wedstrijden stonden er gepland. Er zijn beelden gemaakt van de wedstrijd Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G - Balk JO10-2 (eerste helft) die in 5-3 eindigde en Oudega/HJSC/Heeg JO19-1 - QVC JO19-2 (gehele wedstrijd) die QVC net als vorige week met gemak won: 0-6. Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 kwam na afloop van de met 8-2 gewonnen wedstrijd tegen Oeverzwaluwen JO9-2 nog op de teamfoto. Klik hier voor het fotoverslag van deze zaterdagochtend 15 september 2018.

Op de valreep heeft Oudega 45+ gisteravond nog een punt gepakt tijdens de eerste competitieronde bij Renado in Sint Nicolaasga. Het was ruim op tijd aanwezig in het katohlieke dorp waar de "Merke" van vorig weekend nog steeds het gesprek van de dag is. Oudega 45+ stond net voor de aftrap van het openingsbal en derby tegen HJSC keurig opgesteld voor de teamfoto. Secretaris Durk van der Gaast van HJSC was zo vriendelijk om de vedetten op de gevoelige plaat te leggen en stond in karakteristieke pose om het shot te maken. Achteraf bleek er niets op te staan......dus helaas nog geen nieuwe teamfoto van Oudega 45+ dat gisteravond als een diesel op gang kwam.

Na twee trainingen kan Oudega 45+ vanavond, vrijdag 14 september, al los voor de competitie. Plaats van handelen is voetbalvereniging Renado in Sint Nicolaasga. Daar is om 19:30 zustervereniging en buur HJSC uit Hommerts Jutrijp de eerste tegenstander voor de routiniers van leider/speler Frâns Veldmans. Om 20:00 speelt het tegen gastheer Renado waarna het om 20:30 deze eerste competitieronde afsluit tegen het immer sterke VVI uit Idskenhuizen. De volgende spelers komen vanavond in actie: Foeke, Germ-Jan, Sjouke, Folkert, Klaas de Groot, Jelle, Jurjan, Siemen, Jacob en Frâns.