Niet afgelast ?!?! Om 11 uur stonden we allemaal in de hal moed te verzamelen om de stromende regen binnen te stappen. Maar na een lange reis door de polder bleek het weer best mee te vallen en het veld mooi bespeelbaar. Oudega creëert meteen een kans. Mandy schiet de bal voor en Adrie maakt mooi af, 0-1. Oudega blijft sterk en Mandy brengt de bal weer voor, Silke mist.

In een wedstrijd waarin de wind domineerde en goed voetbal onmogelijk maakte heeft Oudega 2 het staartduel tegen Makkum 4 uiteindelijk met 3-1 gewonnen. In de eerste helft speelde het team van de scheidende technische staf Jaarsma en Witteveen van de kantine af en nog belangrijker tegen de wind in. Hekkensluiter Makkum 4 kwam in minuut 18 op voorsprong, Oudega kreeg op het half uur 3 beste kansen op rij maar de zuiverheid ontbrak nog bij de oranjehemden.

Onlangs heeft de volledige (technische) staf van het herenteam van v.v. Oudega te kennen gegeven dat het aan het einde van het seizoen (2018/2019) stopt. Dit betekent dat het bestuur van v.v. Oudega op zoek moet naar een opvolger voor Klaas Jaarsma (trainer/coach), Evert Witteveen (leider) en Pascal van der Velde (materiaalman). Deze zoektocht is ondertussen gestart. Het bestuur is Jaarsma, Witteveen en Van der Velde zeer erkentelijk wat ze de afgelopen jaren voor de club betekent hebben.

Na een prima oefenwedstrijd van vorige week tegen het een klasse hoger spelende VVI VR1 stond gister voor Oudega VR1 de competitiewedstrijd tegen rode lantaarndrager WTTC/Udiros VR2 op het programma. Dit is een combinatie van de verenigingen Wispolia (Terwispel), Tijnje, Thor (Lippenhuizen) en dus Udiros (Nieuwehorne). Het ging Oudega VR1 de gehele wedstrijd voor de wind. In de eerste helft letterlijk want met de wind in de rug wist het 4 maal te scoren. Na regen komt zonneschijn, zo ook gistermiddag. In de tweede helft brak de zon door maar de wind nam toe.

Op een stormachtige dag mocht Oudega aantreden tegen WTTC/Udiros. Al tijdens de warming-up werden de dames geconfronteerd met de naweeën van de winter. Een harde wind en felle regen zorgde voor bijzondere outfits, maar zoals Ande haar mem altijd zegt: ‘Het is geen modeshow’. En dus goed ingepakt gingen de dames van Oudega het veld op. Tijdens de toss was het geluk op Lieke haar hand, zo konden de dames wind mee beginnen. Om 14.00 uur was het wachten tot de scheids het veld betrad en om 14.05 klonk het startsein.