112-1250_img.jpgVoor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd Oudega - Rood Geel van afgelopen zaterdag smullen geblazen. Twee aanvallend ingestelde ploegen, aan beide kanten enkele technische spelers, veel kansen en spanning tot de laatste seconde. Helaas viel het kwartje voor Oudega net aan de verkeerde kant waardoor de bezoekers uit Leeuwarden er met de volle buit van door gingen: 2-3. Meer over deze zinderende wedstrijd leest u in "Kerst' verhaal" van onze trainer Kerst Heida.

KERST' VERHAAL OVER DE WEDSTRIJD OUDEGA - ROOD GEEL:
Zaterdag streden onze jongens soms wel tegen 12 man. Voorop gesteld: zeuren over de scheids heeft ook iets van niet tegen je verlies kunnen,maar in dit geval kunnen we rustig stellen dat de leidsman ons niet gunstig gezind was. Misschien had hij wel de smoor in,dat hij naar het verkeerde Oudega is gereden en daarom ons benadeelde,maar vriend en vijand waren het er wel over eens dat deze wedstrijd geen overwinnaar verdiende.
img_3794.jpgRood Geel voetbalt iets gemakkelijker,wat Oudega weer compenseerde met strijd en inzet.
Oudega begon met enkele zeer grote kansen vrij voor het doel, maar zoals Ajax gister ook deed,misten we voorin duidelijk scherpte in de afronding. Daarna was de 1e helft volledig voor RG en kon Oudega enkel en alleen wat ophouden en kwam er niet meer uit. De spitsen waren toen een echte plaag. Nadat de trainer er een echte verdediger bijzette ging het beter en kon Oudega de nul houden tot de rust.
Na de rust stond Oudega als een huis, gaf niks weg en counterde goed in de ruimte welke RG weg gaf.
Dit frustreerde de Leeuwarders en ook onze lieve scheids. Bij wat gebruikelijk duw en trekwerk voordat de corner werd genomen,gaf de beste man zomaar een strafschop aan RG. Dank U wel,en dat was 0-1.
Wij waren woest en dit gaf ons nieuwe energie. Onstuimig rolden de aanvallen op het doel van RG. Een vrije trap van Klaas Hoekstra,belandde bij de goed spelende Sietze de Jong en hij scoorde beheerst de 1-1. Wij gingen vol gas door. Timmy dook de 16 in en werd gewoon neergelegd over de knie. De scheids twijfelde wel heel erg lang,maar tegen zijn zin moest hij toch wel fluiten anders was het echt belachelijk. Timmy scoort zelf.
RG ging voor zijn laatste kansen en Oudega knokte voor elke meter. Na heel veel onterechte en makkelijk gegeven vrije trappen,mocht RG in de 91 ste minuut de bal nog 1x voor gooien. De spits schrok van de ruimte en kopte vrij in. Sybren,onze nieuwe aanvoeder keepte zeer goed en keerde deze bal,maar helaas stond er nog iemand van RG voor de in tikker 2-2.
Hier hadden beide partijen vrede mee en de leidsman kon rustig affluiten. Geen blessures en 2 wissels dus gewoon tijd en iedereen blij en loon naar werken.
Hij had het anders in het hoofd en liet RG nog net zo lang door poken tot dat de lepe spits de bal voor de voeten kreeg, een prachtige kapactie en een beheerste schuiver en Oudega in diepe rouw. Onze grote vriend liep tevreden naar de middenstip en pakte de bal en floot af. Jammer, wij hadden die ballen verder dan Heeg moeten knallen, maar het lukte ons jammer genoeg niet. Net niet goed genoeg dus, maar we wanhopen niet want we kregen vele kansen en over de strijd en inzet was niets te klagen. Zaterdag beter.