jv bolsward f8 - oudega f2.jpgOudegaHJSC F3 heeft zich herpakt na het pak slaag van vorige week bij Akkrum F7. Opnieuw buitte de ploeg van Yme Vonk en Germ-Jan Hes (die noodgedwongen de wedstrijd moest fluiten bij afwezigheid van Gerrit-Marten Jansen) het thuisvoordeel uit. Bij rust leidde F3 al met 3-0 door doelpunten van Johan Martens (2 maal) en Jorn Kroes. Na de limonade was tegenstander RES F3 de betere ploeg maar met kunst en vliegwerk bleef OudegaHJSC op de beentjes en sleepte de overwinning

naar het einde: 3-0. Gisteravond ging het OudegaHJSC B1 minder goed af, thuis ging het met maar liefst 0-9 onderuit tegen SneekWit-Zwart B2 nadat het woensdag nog met 2-6 zegevierde bij DWP B1. OudegaHJSC D1 gaf al vast een voorbeeld aan Oudega 1 over 2 weken door Heeg te verslaan. Een nipte 2-1 maar voldoende reden tot feest vieren. De E2 en E4 verging het een stuk minder. Het regende vanaf 10 uur tegendoelpunten. E2 verloor met 0-19 van het wel heel fysiek sterke IJVC E2 terwijl E4 met 4-16 verloor van Woudsend E2, ja dergelijke uitslagen hoor je natuurlijk niet in het (jeugd) voetbal te zien.
De dames verloren ook, koploper SC Joure was met 1-3 te sterk. Na 18 minuten leidden de Jousters al met 0-3 en leek ook voor de dames een afgang in de maak. Maar hierna herpakte Oudega zich en werd het feller doch was het aanvallend machteloos. Het tegendoelpunt werd dan ook door Joure zelf gemaakt. In de 41e minuut raakte de keeper de bal met effect en zag tot haar eigen verbazing dat de bal het doel in caraboleerde. Na de thee bleeft Joure de betere ploeg maar speelde het onzuiver hoewel het aluminium nog wel een keer geraakt werd. Oudega kwam niet verder dan een enkele corner maar kan toch tevreden terug kijken vanaf de 19e minuut op deze wedstrijd.