img_3162 (medium).jpgIn een bizarre wedstrijd heeft Oudega 2 uiteindelijk terecht aan het langste eind getrokken in de tweestrijd met Jubbega 6. Na 5 minuten stonden de oranjehemden al met 0-2 achter, een bijna typische Oudegaaster start. In de eerste minuut mocht een Jubbega speler al aanleggen en schoot het leder tegen de onderkant van de lat, de rebound was besteed aan een inkomende Jubbega speler: 0-1

Nauwelijks bekomen van de schrik kreeg Oudega de volgende mokerslag te verwerken. Een Jubbega speler mocht alleen op doelman Douwe-Aant de Vries afgaan ging hem voorbij maar De Vries vloerde hem en de bal ging terecht op de stip. Het was voor de Jubbega speler een koud kunstje om vervolgens de 0-2 aan te tekenen. Bij Oudega begon men angstige vormen aan te nemen en dacht men aan een paar jaar geleden toen Scharnegoutum de oranjehemden vernederden in eigen huis. Zo ver kwam het gelukkig niet, de aansluitingstreffer kwam al snel op het provisorische scorebord. Albert Reinstra brak knap door aan de linkerkant, gaf de bal met glans voor op Anton Hoekstra die het leder simpel binnen kon knikken. Hierna ging het echter opnieuw mis, de rechtsback van Jubbega waar we nog veel van gingen horen zette voor en er werd afgerond door een collega: 1-3. En hoeveel minuten waren er toen gespeeld? 25? Oudega scoorde echter ook alweer snel de 2-3 na goed doorzetten van Patrick Hiemstra die het zelf afronde. Voor de rust nog wel wat kansen maar verder geen goals maar er waren al heel wat te noteren geweest, echter te veel tegen voor Oudega. Na de rust 4 verse krachten in het team van Hans Abma en Gerrit Martens. De oranjehemden drongen de Jubbegaasters ver terug en de rood witten konden eigenlijk geen vuist meer maken in het 2e bedrijf. Het duurde echter lang voordat de gelijkmaker op het bord kwam te staan. Jurjan Posthuma's corner werd prima binnen gekopt door wederom Anton Hoekstra. De irritaties liepen daarna zoals gebruikelijk bij Jubbega op, de rechtsback Bonne was toen al door Sjouke Boersma op de bon geslingerd na een harde charge op Klaas Jaarsma. Voor Bonne was hiermee de kous nog niet af want hij begon zich continue meer en meer te ergeren op zowel de leiding als op zijn ploegmakkers. Voor Boersma was op een gegeven moment de maat vol en stuurde Bonne na herhaaldelijk commentaar met 2x geel naar de kant. Oudega drong daarna nog meer aan en kreeg wat het verdiende, een voorzet werd uiteindelijk in de laatste minuut binnen gewerkt door Patrick Hiemstra (via de keeper) waardoor Oudega na een zeer slechte start dus toch nog de 3 punten in eigen huis hield: 4-3. Volgende week een lunchwedstrijd in Delfstrahuizen (12:15).