heeg_-_oudega.jpgAfgelopen zaterdag stond ie dan weer op het programma: de moeder der derby's tussen Heeg en Oudega. Weken wordt er al in beide dorpen over deze kraker gesproken maar zaterdag 4 oktober om 14:30 rolde dan eindelijk de bal. Helaas voor Oudega rolde de bal 2x in het eigen net terwijl het uit de vele kansen maar één wist te benutten waardoor deze derby sneu met 2-1 werd verloren.

Oudega kan zich nu gaan richten op de volgende derby (hoewel die een stuk minder hoog aangeschreven en dus beladen is), zaterdag thuis tegen TOP'63. Op 7 maart kan men zich in eigen huis revancheren voor de sneue nederlaag tegen de buren.
Meer over de wedstrijd Heeg - Oudega leest u in het verslag van trainer/coach Kerst Heida of te wel:
KERST'  VERHAAL OVER DE WEDSTRIJD HEEG - OUDEGA :

Heeg begon veel beter en feller aan de derby tegen Oudega. Tot 3x toe kwamen ze over onze linkerkant door en kwam er een goede voorzet.
Na een dikke misser van Heeg, kwam de derde bal wel voor de voeten van een Heeg speler en hij schoot in vrije positie en ongehinderd raak.
heeg_-_oudega.jpg1-0 achter,terwijl we hadden afgesproken dat we de 0 achter heilig zouden verklaren. Maar goed niet getreurd, Oudega loopt de hekken er wel uit en we gingen natuurlijk onze huid duur verkopen.
Gerrit Jansen werd goed diep gestuurd en gaf een goede voorzet,maar Timmy besloot met zijn linkerbeen te gaan voor de tip-in, maar met rechts was het prijs geweest. Oudega vocht door en na 20 min. ging Pieter goed door en kon alleen op de keeper af,maar hij werd neergelegd. Penalty,doorgebroken speler,allemaal van die kreten vlogen door de lucht,maar onze scheids van vanmiddag,gaf slechts een vrije trap buiten de 16 en geen rode kaart,terwijl hij echt alleen op de keeper af stevende. Heeg héél blij,want het was een cruciaal moment.
De vrije trap werd leuk genomen,maar het resultaat was 0,0.
Even later maakt een speler van Heeg een overtreding op Klaas Hoekstra en daarna trapte deze speler van Heeg
openlijk na. Rode kaart dus! Nee, zegt onze lieve leidsman, niet meer zo natrappen, zegt hij letterlijk tegen die speler van Heeg. Nou breekt mij de klomp hoor, kent U de regels voor natrappen?
img_3794.jpgGoed, Oudega vecht door en zo komt de bal bij Gerrit,een goede cross pass op de goed spelende Jacob van der Goot, welke prima voorzette op Timmy en zijn kopbal ging richting kruising,maar de keeper van Heeg bleek vanmiddag in bezit van de beroem hij de engel op de lat. sterker nog ,volgens mij zat onze lieve heer hemzelf op deze lat.
De ene aanval na de andere rolde op hun doel. Timmy mistte wederom een tip-in. Pieter was keeper en alles al voorbij,maar bij het laatste tikje lag er weer eentje voor. Daarna nog één diepe bal op Timmy een goede pass op de meegelopen Pieter Hoogterp en hij scoorde beheerst 1-1.
Rust. Na de rust gebeurt er eerst niet veel en leek Heeg rijp voor de slacht.
Timmy wordt goed diep vrij gespeeld en gaat alleen op de doelman af, hij twijfelt en schiet slecht in,maar de keeper laat de bal los en Timmy kan zo om de keeper heen keutelen en de bal in het verlaten doel schieten. In een wanhoopsdaad duikt de keeper met beide armen om Timmy's benen heen en valt. Wederom een strafschop en een rode kaart!!!!!!!Niks ervan en Heeg krijgt weer een beetje moed en gelijk de enige bal,welke in de 2e helft op onze helft komt,gaat erin
doordat we achterin niet goed staan. 2-1. Echt een onmogelijk gehouden stand,omdat Heeg er echt niet meer in geloofde.
De buit leek binnen,maar Oudega rechtte nog één keer de rug.
Vele aanvallen rolden op hun doel,maar de keeper en enkele verdedigers hadden alle mazzel,die je dan even nodig hebt.
Zo ging er nog een mooie volley van Timmy over, had de ingevallen Damian Klapwijk een intikker,maar deze werd op de lijn gered en de laatste poging was een goed schot van Gerrit Jansen,net 1cm naast het doel.
Zo kreeg Heeg de punten,terwijl Oudega veel beter en feller was,maar ja,als je als team zo hard werkt en zoveel kansen krijgt,kan je het alleen jezelf verwijten dat je met lege handen staat. Aan de andere kant is het ook geweldig dat je zo goed en fel speelt en dat je vele kansen afdwingt. Dus houd vertrouwen,als we één keer beginnen te scoren, zullen we mooie dagen beleven. Dus wij wanhopen niet,want wij dwingen nog wel vele kansen af. Het wordt een ander verhaal als je je wedstrijden kansloos verliest en je krijgt geen enkele kans. Kortom, het gaat op deze manier vast goed komen. Met een beetje geluk en wat daadkracht voorin komt het vast goed.
Volgende week TOP.

nb: de actiefoto is overigens afkomstig van het Sneeker Nieuwsblad.