afbeelding 049.jpgVandaag stond de wedstrijd tegen IJVC F4 uit het naburige Ylst op het programma, een echte derby dus. Het was prachtig voetbalweer en er was veel publiek (vooral heiten en memmen) langs de kant. De leider bij IJVC. F4 was oud Oudegaaster Jouke Wijnja en zijn ploeg stond op een keurige 2e plaats. Er werd begonnen met 9 tegen 9 en dat betekende 1 wissel aan de kant van de thuisclub. De thuisclub begon uitstekend en dit leverde al in de 2e minuut een kans op voor spits Wytse.

Vervolgens was F3 nog erg gevaarlijk tussen de 8e en 12e minuut door kansen van Johan en Wytse. Uiteindelijk leverde het in de 15e minuut de 1-0 op door een doelpunt van Wytse met een prachtig schot in de bovenhoek. Dit was ook de ruststand en zeer terecht want F3 voetbalde goed en was vooral fel in de duels. In de rust werden de jongens goed door de beide coaches gewaarschuwd dat de wedstrijd nog niet gewonnen was en we vooral zo moesten doorgaan. In ongeveer de 5e minuut in de 2e helft moest een speler van IJVC F4 geblesseerd het veld verlaten en werd er verder gespeeld met 8 tegen 8. In de 8e minuut miste Menno de kans op 2-0. Maar F3 bleef goed voetballen en ze vochten als leeuwen voor elke bal. Doordat het zo lang 1-0 bleef was bleef het natuurlijk wel spannend (vooral voor de 2 coaches?) omdat de 1-1 ook zo kan vallen. Maar dan ineens in ongeveer de 17e minuut scoorde Wytse zijn 2e doelpunt van vandaag door bij de 1e paal de keeper kansloos te laten. Echter, ongeveer 1 tot 2 minuten later was er een foutje in de verdediging van F3 en kon IJVC F4 terugkomen tot 2-1. Het zal je toch gebeuren, de hele wedstrijd eigenlijk gewoon beter en dan de voorsprong verspelen ? Gelukkig niet, want Johan gooide de wedstrijd definitief op slot door de 3-1 in ongeveer de laatste minuut te scoren. Niet lang daarna floot scheidsrechter Homme-Hendrik Woudstra (de vervanger van Heero Hoekstra) af en had F3 de 3 punten in de knip. Een mooie en verdiende overwinning omdat de jongens van de coaches Vonk / Hes vandaag hartstikke goed hebben gevoetbald en voor elke meter hebben gestreden. Het was ook nog een hele leuke wedstrijd voor het vele aanwezige publiek getuige het aanmoedigen en het meeleven tijdens de wedstrijd. Nog even penalty’s schieten en ook deze wedstrijd was weer voorbij. Nu 2 weken vrij en dan nog op zaterdag 29 november a.s. thuis de laatste wedstrijd tegen LSC 1890 F10 spelen voordat er in de zaal verder wordt gegaan.

Verslag door leider G.J. Hes.