bal.jpgOudega 2 zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Dit is duidelijk na de 2e opeenvolgende ruime nederlaag. Daar vorige week de nummer 2 van de ranglijst Balk 4 een maatje te groot bleek (6-2) was dit maal de beurt aan Sleat om de oranjehemden op een nederlaag te trakteren. Op het eigen sportpark It Joo eindigde dit treffen in 1-4. Oudega had op papier dus 16 spelers maar bij de aftrap bleek dat hier slechts 13 van over waren. Ongelovelijk, Henri Kraak moest in

allerlijl met het eerste mee doen, Germ-Jan Hes was de leidsman terwijl Jacob van der Goot nergens te bekennen was. Tot overmaat van ramp zag Oudega ook nog Sjouke Boersma binnen 10 minuten geblesseerd uitvallen waardoor de eerste wissel, Albert Reinstra, al ingebracht moest worden. Op een zonning maar winderig sportpark It Joo waren beide ploegen, de nummer 3 en 4 van de ranglijst, in het eerste bedrijf redelijk aan elkaar gewaagd doch was Sleat iets gevaarlijker. Oudega nam echter de leiding in deze wedstrijd, met de wind in de rug schoot Douwe-Aant de Vries de bal ver naar voren de bal werd verkeerd getaxeerd door de Sleat defensie waardoor Klaas Jaarsma de bal kon oppikken en keurig afgaf op de geheel vrij staande Anton Hoekstra. Voor Hoekstra was het vervolgens een koud kunstje op de 1-0 binnen te schieten. Een opsteker dus voor Oudega maar de vreugde was van korte duur want verdedigend liet Oudega de nodige steekjes vallen zo ook na ongeveer een half uur spelen toen Sleat onoplettendheid in de Oudegaaster defensie genadeloos afstrafte: 1-1. Daarna had Sleat nog een paar kansjes om Oudega nog meer pijn te doen maar met 1-1 gingen beide ploegen rusten. Na de thee was de eerste grote kans voor Oudega, de bal kwam met een gelukje (via een Sleat verdediger) bij Frâns Veldmans deze kwam oog in oog met de Sleat doelman maar laatst genoemde redde waardoor Oudega niet opnieuw de leiding nam. Een cruciaal moment zo bleek achteraf want Sleat ging met de wind in de rug meer en meer drukken op het doel van Oudega. Een tegentreffer kon niet lang uit blijven en dat bleef het ook niet. Hierna speelde Sleat eigenlijk de wedstrijd simpel uit en scoorde het nog twee mooie doelpunten. Bij de 1-3 troefte de Sleat spits de Oudega defensie af en schoot de bal met een krul in de verre hoek. Vervolgens werd het ook nog 1-4 een beetje geflatteerd misschien maar opnieuw een tikje voor Oudega. Volgende week wacht Oudehaske om 14:30, misschien dan de eerste wedstrijd op kunstgras?
Opstelling Oudega 2:
Douwe-Aant de Vries; Klaas Regeling (46.Patrick Hiemstra), Sjouke Boersma (9.Albert Reinstra), Cornelis Boersma, Folkert Groenveld; Pascal van der Velde, Siemen Osinga, Klaas de Groot; Klaas Jaarsma, Anton Hoekstra en Frâns Veldmans.