oudega202.jpgGéén enkel punt kon er aan het einde van deze voetbalzaterdag worden bijgeschreven door de 3 seniorenteams van v.v. Oudega. Oudega 2 delfde dus in eigen huis het onderspit tegen Sleat 3 (1-4), de dames verloren ondanks weer een treffer van clubtopscorer Pytsje van Mulier DA1 (2-5). Oudega 1 ging opnieuw onderuit, Ouwe Syl bleek dit maal met 4-2 te sterk. Trainer/coach Kerst Heida kraakt harde noten in het Kerst' verhaal.

"KERST' VERHAAL OVER DE WEDSTRIJD OUWE SYL - OUDEGA":
Oudega 1 heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door te verliezen bij Ouwe Syl 1. Niet alleen dit feit op zich is erg, maar de manier waarop dit gebeurde leverde grote frustraties op bij de staf. Hoe is het mogelijk dat je aan een wedstrijd begint zonder bezieling, overtuiging, strijd, geloof in je eigen kunnen. En als je iets minder bent dan de tegenstander, misschien mede door de vele blessures, maar dan kun je het altijd compenseren door inzet en strijd en tonen van je goede wil om niet te verliezen. De beleving van de voetbalsport is voor de meeste spelers van Oudega niet optimaal. Zeker niet goed genoeg voor deze 5e klasse. Ook zet deze trainer zijn vraagtekens bij de volwassenheid van deze groep,omdat er niet serieus getraind en geluisterd wordt.
Bepaalde vrijheden kan blijkbaar niet worden toegelaten bij deze groep. Hebben ze dan zelf niet in de gaten dat ze hen zelf bij de poot hebben?
Je mag alles verzinnen, maar is het teveel gevraagd om om 14.30 uur er te staan met zijn allen en het gras op te vreten?
Al het prietpraat erom heen heeft geen zin. Knalhard aanpakken op de training, vrijdagsavonds uit de kroeg of keet halen, Zeister visie, 4-4-2, 4-3-3, 7-2-1, het maakt allemaal niks uit, als je er maar vol met zijn allen voor gaat, mouwen omhoog, borst vooruit, kin omhoog en strijden voor je eigen eer en die van je dorp en je club!!!!
img_3794.jpgTegen Ouwe Syl kregen mijn spelers de meest simpele opdracht mee. Gewoon 4-3-3, speel alsof het de laatste minuut is en we staan 1-0 voor. Dus geen risico's, achterin niks aannemen, trapvast, 1e bal diep, bijsluiten en vecht voor je leven en je club. Samen sterk en de nul is heilig!
Binnen 20 minuten staan we dan weer 2-0 achter en is er geen strijd en bezieling en staan we op eigen helft nog meters vanaf onze man te dekken. Ouwe Syl kon overal vrij aannemen, draaien en passen. De wijze waarop de 1-0 valt is tekenend. Laatste man Homme Woudstra onderschept een diepte pass en in plaats van de bal naar voren te knallen wil hij deze aannemen en dribbelen in de eigen 16. Je voelt hem al aankomen,hij struikelt over de bal en de spits zij: "dank U wel" en schoot de bal hard langs onze doelman. Bij de 2e goal was iedereen ver van zijn eigen man weggelopen en stond iedereen te kijken naar een goede voorzet, goed terug koppen en afronding van Ouwe Syl.
Hoe onze trainer en de voorzitter ook schreeuwden, we kregen de meeste spelers niet uit hun vervroegde winterslaap.
Uitgerekend onze beste man, Haintje Jansen,die samen met zijn grote broer Gerrit-Marten, de kar trokken en het goede voorbeeld gaven, scoorde tegen met hulp van hun keeper 2-1. Daarvoor hadden Timmy en Rinze al moeten scoren, maar het ontbrak hun aan overtuiging.
Toch kon je even zien,dat wanneer we gas gaven,we best gevaarlijk kunnen zijn. Maar door grote fouten loop je weer gelijk achter de feiten aan en dat breekt je de hele wedstrijd op.
Direct na de rust scoort OS uit een corner slim de 3-1 en de 4-1 en de trainer vreest dubbele cijfers. Gelukkig gebeurde dit niet maar buiten een goed doelpunt van Æde Hoekstra uit een vrije trap van Klaas Hoekstra kwamen we niet mede door gebrek aan bezieling en de echte wil om te winnen.
Dit is niet het Oudega,waarvoor ik trainer van Oudega ben geworden. Ik verwachtte geen voetbal technisch/taktisch hoogstaande ploeg,maar wel een ploeg die vecht voor elke meter en traint als beesten,zonder dolletjes en serieus. Deze beleving van de voetbalsport komt volledig uit jezelf en daar hoeft niet een trainer, voorzitter, leider of supporter voor te zorgen?
oudega202.jpgLaat dit een duidelijke waarschuwing zijn aan de spelers, want op deze manier hou je geen stand,ook niet in de 5e klasse.
Volgende week komt Creil vol zelfvertrouwen, na de winst op koploper Arum met 7-1, naar Oudega. Als dat geen motivatie geeft dan weet ik het niet meer!Oudega was altijd goed om een koploper te laten struikelen over zijn eigen ambities. Misschien zaterdag?

Typerend beeld, speler Ouwe Syl staat zo vrij als een vogel en kan ongehinderd de 3-1 binnen koppen (foto: www.vvouwesyl.nl, kijk daar voor meer foto's van deze wedstrijd).