De jeugd onder de 8,9 en 10 jaar speelt 6 tegen 6. In Oudega is dit op het kleine terreintje links van de ingang. De volgende spelregels moeten hierbij gehanteerd worden (ook erg belangrijk voor de spelbegeleider):

Aftrap: De aftrap wordt genomen door één van de teams in  het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft.  Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag  niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, wordt een waarschuwing gegeven. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op zeven meter afstand  van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen  het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen.

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand.

Doelpunt: Na een doelpunt vindt er een aftrap plaats door één  van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten  vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

Speeltijd Onder 8 en onder 9: 2 x 20 minuten. Onder 10: 2 x 25 minuten.

Time-out De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal). De time-out duurt ongeveer twee minuten en biedt de trainer de mogelijkheid kort terug te blikken, tips mee te geven en de spelers te stimuleren. Na de timeout wordt het spel hervat door middel van een aftrap in het midden van het veld door de partij die bij aanvang van de time-out de bal in het bezit had.

Rust Halverwege de wedstrijd vindt de rust plaats van maximaal 10 minuten.

Keepersgebied Het advies luidt om het keepersgebied te markeren op 7 meter van de achterlijn met twee afwijkende kleur pionnen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben en tot waar de achterbal genomen mag worden.

Competitie De KNVB organiseert een competitie voor deze wedstrijdvorm.
Ranglijsten en uitslagen De KNVB publiceert bij de onder 8, 9 en 10 pupillen geen uitslagen en ranglijsten. Wel worden de uitslagen bijgehouden om de speelsterkte per team te bepalen en op basis daarvan teams eventueel te herindelen.

Begeleiding De wedstrijd staat onder leiding van een spelbegeleider. De spelbegeleider staat niet in maar langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt de spelregels uit aan de spelers. Indien nodig mag de spelgebegeleider wel het veld in bewegen.

Balmaat De KNVB adviseert om met een balmaat 4, van 290 gram, te spelen.

Rituelen Spelers schudden voorafgaand aan de wedstrijd handen met elkaar en geven elkaar na afloop een high five als dank voor een leuke wedstrijd.

Strafschop (7 meter) Tijdens de wedstrijd wordt een strafschop alleen gegeven bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans.  Na afloop van de wedstrijd nemen de teams strafschoppen tegen elkaar.

Uitbal: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is ingedribbeld kan er direct worden gescoord door  de speler die indribbelt.

Vrije bal: Een vrije bal mag gepasst, ingedribbeld, of geschoten worden.

Overtreding / scoringkans: Bij een overtreding wordt een vrije bal door de tegenpartij genomen. Bij het ontnemen van een duidelijke scoringskans zal er een strafschop worden toegekend.

Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij  elke spelhervatting.