Vandaag mochten we weer los. Na 2 trainingen met mooie opkomsten waren we zo goed als klaar voor een wedstrijd. SDS stond op de planning en dat deed ons allen toch wel stiekum een beetje zweten. SDS is een sterke tegenstander en de winst en verliezen gaan soms heen en weer. Met opgeheven hoofden kwamen wij uit de box om in te spelen. Met vrolijke muziekjes op de achtergrond van de Hemdyk rintocht, die een stop hadden in It'Joo hing er een vrolijke sfeer. SDS kwam helaas vrij laat waardoor de wedstrijd iets later zou beginnen.

Het was warm, maar de energie en de wil was er en dat spatte er vanaf. We begonnen sterk, niet al te hard van stapel was de tip van Marten. Er werd dan ook leuk gespeeld en de eerste 10 minuten vonden plaats op het middenveld. Wel had SDS steeds meer drijging naar voren, maar de verdediging stond als een huis. Maar toch kwamen er goede kansen voor SDS maar dan stond onze redder in nood nog in het doel want jeetje wat heeft Miranda een goede wedstrijd gekeept.

Ook in het middenveld ging het lekker, renske en sytske konden elkaar goed vinden, Silke werkte ook hard op de rechts half en dit was vooral te merken in de plotseling toch echt hele gevaarlijke momenten die Oudega creeerde. En toen..Er zat een doelpunt aan te komen maar van wie? Het verlossende doelpunt viel 1-0. Prachtig binnen geschoten door Sytske Wiegersma. Oudega werd steeds gedrevener en er werd gewisseld. Mandy dr uit, Wietske dr in. Oudega bleef druk houden en de 2-0 volgde, wederom door Sytske Wiegersma

De rust viel en het was tijd voor ranja. Even bijkomen, uitpuffen, paar woorden van Marten met als hoofdconclusie.. GA ZO DOOR! Tweede helft was moeizamer, SDS zette meer druk en dat viel iedereen zwaar. Er werd geknocked voor elke meter en elke onderschepping. Er vielen meer kansen voor SDS maar wederom stond of Jildau of Marrit of Freeke of Sietske er stevig voor en ook Miranda was altijd op het goede tijdstip op de goede plek. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, de laatste power was er bij een ieder wel een beetje af, dus werd het bikkelen en wroeten om de 0 te houden en poeh dames!
Wat hebben we dit maar weer mooi geflikt! Op naar de Waterpoort boys volgende week! We hebben er zin in, en we gaan weer knallen!!

Wietske Broersma