Op papier is het nog steeds Oudega 2 maar in de praktijk kunnen we natuurlijk alleen maar van Oudega 1 spreken aangezien we sinds vorig seizoen nog maar één seniorenteam hebben. In Oudega waarin we stap voor stap een afgebroken huis weer proberen op te bouwen. Waarin gelukkig weer wat jonge voetballers uit Gaastmeer aansluiten. Tsjerk Hoogterp maakte na een afwezigheid van één seizoen zijn rentree en gaat weer een koningskoppel met zijn neef Pieter Hoogterp, eveneens uit Gaastmeer, vormen. Ook de Gaastmeerders Wybren Brouwer, Bram Stuurwold en Ate Terpstra hebben de kicksen weer aangetrokken en moeten het vertrek van Klaas Hoekstra (Heeg), Durk-Jan Broersma, Sander Hiemstra en Wilhelm Roseboom (allen gestopt) opvangen.

De komende week zullen nog een tweetal nieuwelingen zich aansluiten bij het keurkorps van trainer/coach Klaas Jaarsma. De staf bestaat verder uit Evert Witteveen (leider) en Pascal van der Velde (materiaalman). Fedde Hoekstra is in principe de vaste assistent-scheidsrechter. Afgelopen woensdag opende Oudega 1 het seizoen met een flinke nederlaag. Tegen het jeugdigde IJVC 3 moest men het afleggen: 5-1. Gistermiddag presenteerde het vernieuwde Oudega haar aan het eigen publiek. Tegen het ook zeer jonge SWZ Boso Sneek 2 schoot het prima uit de startblokken en leek er geen vuiltje aan de lucht. Tsjerk Hoogterp schoot de 1-0 na een assist van Pieter tegen de touwen. Even later maakte Pieter zelf de 2-0 waarna jongeling Mark Walinga binnen het half uur de 3-0 op het bord zette. SWZ Boso Sneek wist zich geen raad met de Oudegaaster dadendrang maar herpakte zich door in de 35ste minuut de aansluiting weer enigzins te vinden: 3-1. Na wat wisselingen ging het na de thee helemaal mis met de oranjehemden. Een vlotten aansluitingstreffer van Sneek zorgde alleen maar voor meer onrust bij Oudega. Een terechte strafschop betekende op het uur de gelijkmaker waardoor alle vertrouwen weg was. Een enkele speler verloor zijn hoofd wat natuurlijk ook niet meewerkte. Anne-Jelle Hoekstra had de 4-3 op zijn schoen maar schoot vrij voor de goal naast. SWZ had veel energie en trok aan het langste eind: 3-5. Weer een wijze les voor Oudega dat volgende week buurman HJSC 2 op bezoek krijgt en hiermee het bekerseizoen afsluit. Op zaterdag 22 september begint met de competitie het echte werk. Dan is in Easterein SDS 4 de eerste opponent en moet er uit een ander vaatje als de tweede helft van gistermiddag getapt worden. Maar het eerste half uur biedt voldoende perspectief voor een goed seizoen waarbij we het huis langzaam weer opbouwen.....nieuwe leden blijven welkom bij onze mooie club!