Een ontketend Oudega VR1 heeft gister Waterpoort Boys VR1 alle hoeken van het (Schutters)veld laten zien. In Sneek stond er na 90 minuten een 0-16 eindstand op het scorebord. Sytske Wiegersma was de grote vrouw aan Oudega zijde door maar liefst 10 maal doel te treffen. Hoeveel waarde we aan deze monsterscore moeten geven valt nog te bezien aangezien WPB net met damesvoetbal is begonnen. De knockout fase is in ieder geval door Oudega VR1 bereikt aangezien het vorige week SDS VR1 met 2-0 versloeg. Het verslag van deze memorabele wedstrijd is van Miranda Ekas.

Bij winst zijn we verzekerd van een volgende ronde in de beker, een spannende wedstrijd omdat we de tegenstander niet kennen. Al na 5 minuten wordt het eerste doelpunt gemaakt door Sytske, de keeper laat de bal door de handen glippen. Nog geen 2 minuten later is het al 0-2 door een doelpunt van Miranda. Wietske schreeuwt laat jullie truckjes zien en dat doet sytske ze slalomt en maakt de 3-0 10 minuten gespeelt en de 4-0 wordt binnen getickt door Adrie. Wpb heeft weinig balbezit, de midmid is een goede speelster maar zij kan ook niet alles alleen. Brecht gaat fanatiek voor de bal en haar andere been word weg geschopt dus valt raar op haar schouder, gelukkig kan ze door spelen. Na 20 minuten spelen kopt Miranda de bal in de goal, 0-5. Al snel maakt Adrie 0-6. Wpb krijgt een kans door de snelle midmid maar ook onze verdediging staat goed op te letten, de aanval kan in de kiem gesmoord worden. Voor rust scoren Sytske en Silke nog een keer en brengen de stand op 0-8.

Rust

De tweede helft schuift Sytske door naar de spits. De verdediging is helemaal in de war van deze wisseling, daardoor krijgt Sytske erg veel ruimte. Elke bal die voor komt schiet Sytske binnen wat resulteert in nog maals 7 doelpunten voor Sytske. Adrie sluit de score met een in tikkertje bij de 2e paal nadat de keeper knap red op een schot van Miranda. De eindstand is 0-16 wat betekent dat we door zijn naar de volgende ronde van de beker!