Dat het steeds beter gaat met het 45+ team van v.v. Oudega is een understatement maar dat het met de volle mep (9 punten) uit de Hommerts terugkeerde had niemand verwacht. Toch gebeurde het op deze denkwaardige vrijdagavond 28 september 2018. Nadat de familie Van der Gaast de oranjehemden op de teamfoto hadden gezet kon het spektakel bij onze buren beginnen. Tegen Renado boekte het een verdiende 0-2 overwinning, gevolgd door benauwde zeges op HJSC (2-1) en VVI (1-2). De koek was hiermee nog niet op want ook in de derde helft scoorde Oudega 45+ er met de draaiend rad flink op los. Diverse spelers en coach Tysma kwamen met een prijs thuis. Het verslag van deze succesvolle avond is van trainer/coach Wiepke Tysma.

Vrijdag 28 september 2018 schreef Oudega 45+ historie met een “clean sweep” door drie wedstrijden op rij te winnen op sportpark “Oan it Far” te Hommerts bij gastheer HJSC. De equipe van leider Frans Veldmans was deze keer met een zeer brede selectie afgereisd naar De Hommerts. De volgende spelers waren aanwezig: Foeke Groenveld, Folkert Groenveld, Sjouke Boersma, Germ Jan Hes, Evert Terpstra, Jacob van der Goot, Jelle Osinga, Siemen Osinga, Klaas de Groot en Frans Veldmans. Voor de wedstrijd werd het team van Oudega door HJSC secretaris Durk van der Gaast op de foto gezet. Opvallend was dat alle spelers van Oudega zwarte voetbalschoenen dragen. De eerste tegenstander was VV Renado. Oudega begon deze keer goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten opende Klaas de Groot de score voor Oudega, uit een bekeken steekbal van Jelle Osinga. Renado probeerde vervolgens Oudega terug te dringen om een gelijkmaker te forceren. De grootste kans was een bal tegen de binnenkant van de paal, buiten bereik van doelman Foeke Groenveld. Oudega was gewaarschuwd en liet de bal steeds beter rondgaan. Verdedigend stond het met Evert en Jacob goed. Er werd niets meer weggegeven. Vijf minuten voor tijd maakte Frans Veldmans aan alle onzekerheid een eind door 2-0 te maken uit een voorzet van Jacob. Hiermee was de eerste overwinning een feit. Na deze wedstrijd moest Germ Jan Hes noodgedwongen de strijd staken wegens een blessure. De tweede wedstrijd was tegen HJSC. Oudega startte weer overtuigend en kwam vrij vlot op een 1-0 voorsprong door een prima schot van Reinder Hoekstra. Hierna volgde een mindere periode van Oudega, ingeleid door slordig balverlies van Sjouke Boersma. HJSC drong aan en kreeg twee keer een vrije trap dicht bij het doel van Oudega. De vrije trappen leverden niets op. Het spreekwoord zegt: een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen. Dat ging helaas niet op voor Folkert Groenveld. Hij gaf zijn tegenstander, net als twee weken terug in Sint Nicolaasga, teveel ruimte. HJSC profiteerde hiervan en scoorde de gelijkmaker. Na dit doelpunt was Oudega wakker geschud en begon het weer te voetballen. De spelers wisten elkaar weer te vinden en de duels werden gewonnen. Siemen haalde de achterlijn gaf de bal perfect voor naar de mee opgekomen Jacob van der Goot. Jacob kopte de bal tegendraads fraai in het doel en zo werd het 2-1 voor Oudega. Dit was ook het mooiste doelpunt van de avond. Oudega gaf de voorsprong niet meer uit handen en speelde de wedstrijd zonder problemen uit. De laatste tegenstander was: “Angstgegner” VVI. Tegen de mannen uit Idskenhuizen heeft Oudega nog nooit kunnen winnen. De wedstrijd ging gelijk op. Na een afgeslagen corner van Oudega scoorde VVI uit de counter. Oudega raakte niet in de war van het tegendoelpunt en bleef voetballen. De voor Sjouke Boersma ingevallen “gouden wissel” Folkert Groenveld gaf vanaf de rechterkant een strakke voorzet op Jelle Osinga. De ”kilometervreter” van Oudega tikte de voorzet prima binnen en de stand was weer gelijk. Even later scoorde de weer goed spelende Jacob van der Goot de 2-1. In de slotfase kregen Jelle en Frans opgelegde mogelijkheden om de score nog verder op te voeren. Folkert Groenveld viel vlak voor tijd uit met een zweepslag. Er werd niet meer gescoord zodat ook de derde wedstrijd van de avond werd gewonnen. Dit betekende negen punten, de maximale score, een ongekende weelde voor Oudega 45+. Het was een uitstekende teamprestatie. Na afloop werd de overwinning uitbundig gevierd in de kantine van HJSC met bier en hapjes. Foeke Groenveld trakteerde het team op een rondje bier omdat hij jarig was geweest. Oudega 45+ bleef in de kantine ook in de winning mood, want bij het draaiend rad gingen maar liefst een stuk of zeven prijzen mee naar Oudega. Over twee weken, op vrijdag 12 oktober 2018, wordt de 45+ competitie hervat in Oudega. Het zal moeilijk worden om weer drie keer te winnen, maar onmogelijk is het ook weer niet.