Zaterdag is de mooiste dag van de week........helaas gaat deze vlieger in het amateurvoetbal niet meer voor iedereen op. Scharnegoutum'70 3 kon geen team op de been krijgen en dus werd er gistermiddag niet gevoetbald op sportpark It Joo in Oudega en kon Oudega 2 zich niet revancheren van de 3-2 nederlaag van vorige week bij SDS 4. 's Ochtends rolde de bal alleen op het pupillenveld. De goals vielen als rijpe appelen. De aller jongste jeugd, Oudega/HJSC/Heeg JO8-3, trapte om 9:00 op deze schitterende laatste zaterdag van september af tegen het fysiek sterkere Stormvogels'64 uit Achlum.

Jelle Scholten zette de thuisploeg met een mooi, hoog schot nog op voorsprong maar daarna kantelde de wedstrijd en was het vissen geblazen voor de doelman van de paarshemden. Oudega/HJSC/Heeg kon de schade voor de rust beperkt houden tot 1-8.....na de ranja mocht de thuisploeg ook weer enkele keren juichen maar de gasten uit Achlum waren veel te sterk. Resultaat na 40 minuten, liefst 20 treffers in het boekje van spelbegeleider Thomas Graven uit Hommerts. Eindstand 4-16.

Daarna was het de beurt aan Oudega/HJSC/Heeg JO10-1. Het was in de veronderstelling dat om 10 uur Delfstrahuizen JO10-1 de tegenstander was maar de KNVB had een last minute wijziging doorgevoerd. Niet Delfstrahuizen maar IJVC JO10-1 was de tegenstander en niet om 10 uur maar een kwartier later. Het bracht het sterke Oudega/HJSC/Heeg JO10-1 niet van de wijs. Het regende kansen voor de thuisploeg, voor rust wist het daarvan slechts 3 te benutten maar na de ranja gingen alle remmen los. Eindstand werd uiteindelijk 12-2. Ook hier natuurlijk het krachtsverschil te groot. Daarna konden de (hoek)vlaggen weer opgeborgen worden en was het een abrupt einde van deze voetbalzaterdag in Oudega. Gelukkig hebben we de foto's nog. Klik hier voor het fotoverslag van deze zaterdag 29 september 2018.

Thomas Graven en Rinske Reijenga bedankt voor het begeleiden van deze wedstrijden!