De 1e helft:
Om 14:45 klinkt het fluitsignaal in Emmeloord en de vrouwen van Oudega gaan er met volle moed tegen aan. Door de enthousiaste instelling van Oudega begint de wedstrijd wat chaotisch. De Flevo Boys maken hier gebruik van en krijgen in de eerste minuten al een kans op het goal. Lieke weet de gevaarlijke bal uit het goal te houden. De dames van Oudega beseffen dat ze er nog een tandje bij moeten zetten om kans te maken op een goal. Er wordt druk gezet door de dames en hierdoor krijgt Mandy een kans op het goal, helaas wordt de bal niet goed geraakt.

Sytske krijgt ook een mooie kans op goal maar schiet net naast. De Flevo Boys merken dat Oudega steeds meer druk zet en gaan meer een fysiek spel spelen. Doordat dit gebeurt worden er een paar vrije trappen gegeven aan Oudega. Mandy krijgt nog een kans op het goal maar daar komt helaas geen doelpunt uit. Er zit veel druk op Oudega en het wordt steeds gevaarlijker achterin. Voor de wedstrijd hebben de dames van Flevo Boys gevraagd om een drinkpauze. Sietse en Marten maken gebruik van de drinkpauze en geven de dames van Oudega nog een peptalk voordat ze weer los gaan. Wietske breekt door en komt dicht bij het goal maar wordt getackeld door de tegenpartij, de scheids doet hier niks mee. Het is chaotisch in het veld en door een fout in de verdediging valt het eerste doelpunt, 1-0 voor Flevo Boys. Kort hierna volgt het fluitsignaal en gaan we jammer genoeg met een 1-0 achterstand de rust in.

De 2e helft:
De tweede helft begint heel anders dan de eerste. Oudega zet druk en speelt goed. Helaas vallen de dames op een gegeven moment terug in het patroon van de eerste helft. Sytske krijgt een kans en schiet een mooie bal richting de goal maar de bal weet het net niet te vinden. Ook Mandy creëert veel kansen voor zichzelf maar kan deze helaas niet afmaken. Na een korte drinkpauze hebben de dames nog ongeveer een kwartier. De dames van Oudega doen hun uiterste best maar krijgen geen ballen naar voren. Met nog 10 minuten op de klok moet het nu wel gebeuren. Er ontstaat nog een corner voor Oudega maar komt niet dicht bij de goal. Nog 5 minuten. Er komen helaas geen kansen meer voor de dames van Oudega en de eindstand wordt 1-0.

Helaas geen punten deze week. Toch mogen we trots zijn dat het bij de 1-0 is gebleven. Volgende week gaan we er weer voor!!

Ande Groenveld