Natuurlijk was ook de doelman van Aengwirden/Akkrum VR1 een sta in de weg voor Oudega VR1 maar het moest zich gistermiddag vooral zichzelf verwijten maken waarom het de tegenstandster niet op de knieën kreeg. Op een prachtige nazomerse zaterdagmiddag van oktober liet Oudega VR1 het dus na om haar tweede seizoenszege te boeken. Aengwirden/Akkrum kwam halverwege de eerste helft tegen de verhouding op voorsprong, Oudega speelde onzorgvuldig maar kreeg genoeg kansen. Hier sprong het eigenlijk de hele wedstrijd veel te wild mee om.

Pal na rust kwam het op gelijke hoogte door een doelpunt van Rinske Reijenga. Mandy Valkema zette Oudega een kwartier voor tijd op voorsprong waarmee dit varkentje gewassen leek. Oudega verzuimde vervolgens de wedstrijd te beslissen wat ze duur kwam te staan. In de laatste minuut scoorde Aengwirden/Akkrum de gelijkmaker waarna Baukje Wijnja in de blessuretijd nog de kans op de winnende had zij stuitte wederom op de keepster van Aengwirden/Akkrum. Een voor Oudega dus teleurstellende 2-2 eindstand. Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd gespeeld op zaterdag 6 oktober 2018.