Oudega krijgt en creëert vroeg in de wedstrijd al veel kansen en krijgen veel ruimte om te voetballen. Er wordt mooi overgespeeld, en de bal wordt een paar keer mooi voorgegeven. Helaas resulteert dit alles niet in een goal. deze niet in een goal. Lieke heeft een paar keer goeie reddingen. Ondanks dat de dames van Oudega beter spelen, krijgen ze in de 23e minuut een eerste tegengoal. Er volgen een paar wissels aan de kant van Oudega. Vers in het veld krijgt Baukje de bal vaak aangespeeld waardoor ze met haar grote snelheid zonder problemen de verdediging van Aengwirden voorbij rent.

Dit zorgt voor veel kansen aan de kant van Oudega, helaas willen de doelpogingen van Oudega er niet in vandaag.
Sietske Rypma reageert iets te voorbarig op buitenspel en vangt de bal alvast zonder dat er was gefloten. Ze krijgt geel en moet er even uit. De dames van Oudega vangen dit goed op doordat iedereen inzakt. Silke neemt de positie van laatste man over en vangt dit super op!

2e helft
In de eerste 10 seconden speelt Rinske een paar verdedigers van Aengwirden voorbij en scoort! Oudega blijft goed voetballen en krijgt weer veel kansen. Aengwirden probeert ook meer aan te vallen, maar er wordt goed verdedigd. Mandy krijgt de bal van Antsje en scoort de 2-1. Dik verdient staan de dames van Oudega eindelijk voor en zetten alles op alles om dit zo te houden. Aan de andere kant zet Aengwirden alles op alles om de score weer gelijk te maken door massaal aan te vallen. Jammer genoeg lukt dit ze als een snelle speelster doorbreekt en één op één op de keeper afkomt. Iets later is de wedstrijd afgelopen.

Eindstand: 2-2. Na 3 wedstrijden hebben we 4 punten.
Volgende week gaan we naar DWP, en gaan we er met zijn allen weer voor!

Freeke Hendrinkse