Onder toeziend oog van onder andere ex-voorzitter Okke van der Kamp heeft Oudega 45+ gisteravond de koppositie overgenomen van buurman HJSC. In de eerste wedstrijd kende het weinig problemen met VVI (2-0), vervolgens happerde de motor enigzins tegen Renado maar werd nog wel een gelijkspel behaald (1-1). Diezelfde score kwam er op het formulier te staan bij de derby tegen HJSC. Op doelsaldo heeft Oudega nu de koppositie in handen maar het verschil met HJSC is slechts 3 doelpunten, ook VVI loert nog. Over 3 weken, op vrijdag 2 november, wordt de competitie afgesloten bij VVI in Idskenhuizen. Het beloofd dus een spannende ontknoping te worden. Het uitgebreide verslag is weer van trainer/coach Wiepke Tysma.

Onder zomerse temperaturen werd er op vrijdagavond 12 oktober 2018 in Oudega om 19.30 uur afgetrapt voor het vervolg van de herfst competitie van de 45 +. De spelers van Oudega spelen allemaal op zwarte voetbalschoenen, dus na de goede prestaties in Hommerts konden ze niet naast de gekleurde voetbalschoenen lopen, want die hebben ze niet. Oudega beschikte ook deze keer weer over een ruime selectie. De volgende spelers waren aanwezig: Foeke Groenveld, Folkert Groenveld, Jacob van der Goot, Evert Terpstra, Jelle Osinga, Klaas de Groot, Klaas Regeling, Reinder Hoekstra, Albert Reinstra, Frans Veldmans, Johan Altena en Jurian Posthuma. Scheidsrechters deze avond waren Jetze Terpstra en Klaas Jaarsma. Opvallende afwezige was de licht geblesseerde Sjouke Boersma, maar zijn positie werd meer dan voortreffelijk ingevuld door routinier Klaas Regeling. De eerste tegenstander van de avond was VVI. Oudega begon goed aan de wedstrijd, de bal werd goed rondgespeeld en er werd weinig balverlies geleden. VVI bleef op eigen helft hangen en liet Oudega voetballen. Uit een pass van Johan Altena opende Reinder Hoekstra de score. Na de 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. Oudega bleef sterker en VVI drong niet aan. De verdediging bestaande uit Evert Terpstra, Jacob van der Goot en Jurian Posthuma bleef gemakkelijk overeind. Na een goed actie van Reinder Hoekstra op de rechterkant schoot de mee opgekomen Jacob van der Goot de twee nul tegen de touwen. VVI kwam niet tot een slotoffensief, zodat Oudega de wedstrijd simpel kon uitspelen. De tweede tegenstander was VV Renado. De Sint Nyksters begonnen beduidend feller aan de wedstrijd dan VVI. Oudega kon de bal niet zo goed meer in de ploeg houden. Door het slordige spel van Oudega, bleef Renado sterker. Het was dan ook wachten op een doelpunt van de tegenstander. Dit viel ook halverwege de wedstrijd. Oudega probeerde aan te dringen, maar werd vastgezet op eigen helft. Een tweede doelpunt van Renado hing in de lucht. Het was echter Jacob van der Goot die de gelijkmaker scoorde, na een lange rush richting het Renado doel. In de slotminuut leek Renado alsnog de volle buit binnen te halen, maar doelman Foeke Groenveld voorkwam dit, via een miraculeuze redding met de voeten. Zo bleef het deze wedstrijd 1-1. De slotwedstrijd was de derby tegen HJSC. De Hommertsers begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Oudega had hier geen antwoord op, het leed veel onnodig balverlies, in het bijzonder Folkert Groenveld. Nadat HJSC al vrij vlot op voorsprong kwam, zou het weleens moeilijk kunnen worden om een resultaat te behalen deze wedstrijd. HJSC kreeg nog een aantal goede kansen, maar de afstandsschoten werden prima gepareerd door doelman Foeke Groenveld. De aan de zijkant van het veld staande ex Oudega doelman Okke van der Kamp gaf het volgende commentaar: “zo pakte ik ze vroeger ook”. Het spelbeeld bleef hetzelfde een sterker HJSC en een Oudega dat aanvallend niet een vuist kon maken. Net als tegen Renado was weer Jacob van der Goot, de redder in nood, die de gelijkmaker scoorde met een geweldig afstandsschot. In de slotfase werden er nog overtredingen gemaakt op Evert en Jacob. In de slotminuut had Frans Veldmans zich onsterfelijk kunnen maken door te scoren uit een prima steekbal van Albert Reinstra. Alleen voor de doelman schoot Frans de bal huizenhoog over. Een overwinning was ook teveel van goede geweest. De wedstrijd eindigde in 1-1. Oudega is in eigen huis ongeslagen gebleven. De wedstrijd tegen VVI was prima, tegen Renado en HJSC ging het stukken minder, maar werd er niet verloren. Over drie weken wordt de 45+ competitie hervat in Idskenhuizen bij VVI en volgt de ontknoping wie herfstkampioen wordt. Oudega en HJSC zijn koploper met ieder 15 punten, gevolgd door VVI met 13 punten. Het ligt dicht bij elkaar, er is nog niets beslist, want de teams zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Na afloop was er een gezellige nazit in ”It Joo” met bier, hapjes en draaiend rad.