Een uiterst zwakke start heeft Oudega 45+ weerhouden om de najaarstitel te pakken. Tegen buurman HJSC moest de motor duidelijk (weer) op gang komen bij de oranjehemden en lag de bal binnen een halve minuut al achter doelman Foeke Groenveld. Oudega kwam deze tik niet meer te boven, kwam wel aan voetballen toe maar gaf de goals erg gemakkelijk weg tegen de latere kampioen. Een voor deze spannende competitie monsterscore stond na afloop al snel op Sportlink: 4-1. Tegen gastheer VVI herpakte Oudega zich enigzins, door een goal van Jacob van der Goot won het in de slotseconde: 1-2.

Tegen hekkensluiter Renado liep het voor de derde maal deze competitie puntenverlies op (1-1) en als je kampioen wilt worden moet je ook van de "kleintjes" winnen. Derhalve en prachtige competitie met het zilver als resultaat voor Oudega 45+. Het verslag van deze laatste speelronde is ook dit keer weer van trainer/coach Wiepke Tysma.

Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen vrijdagavond 2 november 2018 de finaleronde van de 45+ competitie gespeeld op sportpark “De Stripe” te Idskenhuizen. Oudega was met de volgende spelers afgereisd naar Idskenhuizen: Foeke Groenveld, Folkert Groenveld, Evert Terpstra, Jacob van der Goot, Sjouke Boersma, Reinder Hoekstra, Klaas de Groot, Albert Reinstra, Siemen Osinga en Frans Veldmans. Bij Oudega ontbraken Germ-Jan Hes en Jelle Osinga wegens blessures. De eerste tegenstander was HJSC. Onder toeziend oog van de ook in Idskenhuizen gearriveerde ex voorzitter van Oudega, Okke van der Kamp, begon Oudega uiterst matig tegen HJSC. Na twee minuten scoorde HJSC de eerste treffer. Een voorzet van de linkerkant werd door een geheel vrijstaande speler binnengekopt. Na de achterstand bleef Oudega grossieren in foute passes en werden er geen duels gewonnen. Er zat een bepaalde matheid in de ploeg, het leek wel alsof de spelers er geen zin in hadden. Binnen tien minuten stond HJSC al met 3-0 voor. Daarna leek het alsof Oudega eindelijk was wakker geschud. Reinder Hoekstra speelde zich vrij op de helft van HJSC en bracht met een hard schot de stand op 3-1. Oudega was niet bij machte om HJSC onder druk te zetten en wist ook geen kansen te creëren. In de slotfase scoorde HJSC nog een 4e treffer. Op de overwinning van HJSC viel niets af te dingen. Oudega heeft HJSC in het zadel geholpen, door een collectief falen.

De tweede wedstrijd was tegen VVI. Oudega begon deze wedstrijd aanmerkelijk beter dan de eerste. De spelers beseften dat het na het debacle tegen de Hommerts beter moest. De bal werd beter in de ploeg gehouden en er werd meer strijd geleverd. In de beginfase ging het gelijk op. Jacob van der Goot zette Siemen Osinga vrij voor de keeper, maar Siemen kon de bal net niet in het doel krijgen. Halverwege de wedstrijd gaf Frans Veldmans een breedtepass op Evert Terpstra. Deze aarzelde niet en schoot de bal met zijn linker hard en laag in de verre hoek. Een prima doelpunt. Na dit doelpunt zette VVI aan. Doelman Foeke Groenveld hield Oudega in de race door middel van een aantal fraaie reddingen met de voeten. De gelijkmaker van VVI viel uiteindelijk toch. Het was een kluts goal. In een woud van spelers viel de bal net goed voor een van de spelers van VVI. Deze kon de bal van dichtbij binnentikken 1-1. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste minuut wist Jacob van der Goot de winnende treffer te scoren, na een fraaie combinatie met Klaas de Groot. Dit betekende de eerste drie punten van de avond en een beetje eerherstel na het debacle tegen HJSC.

De laatste wedstrijd van de avond was tegen Renado. In de beginfase ging het duel gelijk op. Toch kwam Oudega al vrij vlot op voorsprong. Uit een pass van Siemen Osinga scoorde Jacob van der Goot de 1-0 voor de oranjehemden. Oudega verzuimde de voorsprong uit te breiden. Siemen schoot een keer van dichtbij in het zijnet, Klaas de Groot kreeg een schietkans, maar kreeg de bal voor zijn rechter, dus weg kans. Door slordig verdedigen konden de St. Nyksters de gelijkmaker scoren. Oudega had nog genoeg tijd om nog een keer te scoren, maar het vizier bij de Oudegasters stond niet meer op scherp. Het bleef deze wedstrijd bij 1-1.

Na afloop was er nazit en prijsuitreiking in de sfeervolle kantine van VVI. HJSC heeft de najaar competitie gewonnen en Oudega is op een keurige 2e plaats geëindigd. De catering was in Idskenhuizen weer dik in orde, naast snert werden er gehaktballetjes en broodjes warm vlees geserveerd. De rondjes bier werden weer besteld door de gebroeders Groenveld en dat deden ze foutloos. De najaar competitie zit erop. Oudega kan terug zien op een geslaagde competitie. De teams waren aan elkaar gewaagd en er waren iedere ronde voldoende spelers beschikbaar.