Uitgerekend in de derby tegen Heeg 3 heeft Oudega zich kunnen revancheren van de slechte wedstrijd van vorige week in Sneek tegen ONS Sneek (4-0 zeperd). Binnen de minuut stond dankzij Pieter Hoogterp de 1-0 al op het scorebord waarna de goals als rijpe appelen vielen. Met name op Tsjerk Hoogterp had Heeg geen enkele grip. Bij de thee had Oudega een half dozijn goals geproduceerd: Tsjerk 3, Pieter 2 en Rinze de Groot. Tien minuten na rust zette Anne-Jelle Hoekstra met een pegel de eindstand in deze sportieve derby op 7-0. Volgende week komt Hielpen, dat dus ook niet meer een vlaggenschip op representatief niveau heeft, naar sportpark It Joo.

Klik hier voor het fotoverslag van deze derby, gespeeld op zaterdag 3 november 2018.
IMG 8236 1024x768
Doelman Hille Grondsma torpedeert hier Tsjerk Hoogterp, de bal beland voor de voeten van Pieter Hoogterp die de 3-0 maakt. Zowel Grondsma als Tsjerk Hoogterp konden de wedstrijd uitspelen.