Het is mooi weer in Stavoren, er staat een koud windje maar het zonnetje schijnt lekker.
Één voor één komen de speelsters van v.v. Oudega het veld op en trekken een verbaast gezicht. De lijnen van QVC staan er wat vreemd bij. er zijn 3 middellijnen en er loopt een lijn door het midden van het veld.
Dit zijn de veldjes van de jeugd. Kortom het begint al bijzonder en verwarrend hier in Stavoren.

de eerste helft
QVC trapt af en er staat meteen druk op de ketel. Het is vooral QVC die aan het begin van de wedstrijd de kansen creëert en dan ook in de 4e minuut al benut. 1-0 een lange hoge bal van QVC raakt de lat, en daarna wordt er gescoord in de rebound.
Oudega baalt gigantisch en probeert opzoek te gaan naar de kansen aan de andere kant. Aan het einde van de eerste helft speelt Oudega mooi voetbal en volgen er verschillende kansen.

De tweede helft
De dames van Oudega komen vol goede moed uit de box en vernemen iemand op het veld die er niet hoort. het is een egel. Onze Lieke is een echte dierenvriend en besluit het dier weg te tillen en vrij te laten in de bosjes.
vervolgens begint de tweede helft. Het is een spannende helft met kansen aan beide kanten.
Het blijft spannend tot in de laatste minuut.
Wietske wordt op een gegeven moment op een rugby manier onder uit gehaald en de desbetreffende speelster van QVC krijgt hierdoor geel. Oudega speelt met een vrouw meer en krijgt meer kansen. Helaas krijgt QVC het voor elkaar om eerst de 2-0 nog te scoren. Spanning al om in de slotminuten van de wedstrijd in de 90+5 minuut maakt Jenny nog de 2-1.
Vlak daarna fluit de scheidsrechter het eindsignaal en is Oudega teleurgesteld. QVC was beter maar een puntje had er zeker ingezeten. Eindstand 2-1.

Jammer dames en nu vol goede moed op naar volgende week tegen WTTC/Udiros vr2.
Sjoukje Iedema