Van de 7-0 overwinning van Oudega in de derby van vorige week tegen Heeg 3 was gistermidddag weinig meer terug te zien. Tegen een kwalitatief sterker Hielpen legden de oranjehemden voor eigen publiek een hele matige partij voetbal op de mat. In de eerste helft kwam het weining in de buurt van het Hielpen doel. Misschien ook mede veroorzaakt dat het vanaf de kantine af speelde en tegen de wind. Oudega leek met veel geluk de rust met 0-0 te gaan halen maar op slag van die rust wist Hielpen alsnog te scoren. Na de thee was Oudega een stuk gevaarlijker en had Pieter Hoogterp de 1-1 moeten maken.

Een perfecte voorzet van Jelle Terprstra werd door de spits van dichtbij echter hoog over geschoten. Later had Hoogterp nog een prima kans maar ditmaal stuitte hij op doelman Van Tuinen. Aan de andere kant raakte HIelpen de binnenkant van de paal. In een alles of niets slotoffensief sloegen de gasten wel toen en beslisten zij kort voor tijd dit hele matige duel: 0-2. Allemaal onder toezient oog van journalist Piet-Jan Nauta. Komende maandag 12 november meer in het Friesch Dagblad over de clubs v.v. Oudega en HIelpen.

Volgende week zaterdag 17 november gaat Oudega op bezoek bij Makkum 4. Het is de wedstrijd tussen de nummer 9 en 10 van de ranglijst. De wedstrijd in Makkum begint om 12:30.