We kunnen het seizoen 2018/2019 voor het herenteam van v.v. Oudega blijven bestempelen als wisselvallig. Vaak wordt er een prima eerste helft op de mat gelegd gevolgd door een matige zei het niet slechte tweede helft. Zo ook vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Sleat 3. Oudega startte voortvarend en had binnen de minuut al op 1-0 moeten staan maar Tsjerk Hoogterp stuitte op de ervaren doelman Johan Stegenga. 10 minuten later kon Hoogterp wel juichen nadat hij de linksback van Sleat de hielen liet zien en na een lange rush keurig afrondde: 1-0.

Sleat probeerde het in het eerste bedrijf vooral van afstand maar doelman Idsert Osinga stond zeer attent en solide te keepen. Oudega was enkele malen dichtbij de 2-0 maar moest genoegen nemen met een minieme voorsprong bij rust.

Na de thee nam de druk van Sleat toe en begon Oudega steeds slordiger te spelen. Een paar keer ontsnapte Oudega met miraculeuze wijze aan een tegentreffer en het geluk leek de oranjehemden dan ook toe te lachen....maar 3 minuten voor het verstrijken van de officiele speeltijd sloeg Sleat van afstand alsnog toe en kwam het zeer terecht op gelijke hoogte: 1-1. In de abslolute slotfase kon het duel al kanten nog uit. Zo was Tsjerk nog een keer dicht bij de 2-1 maar was doelman Stegenga net iets eerder bij de bal. Het laatste woord was aan de bezoekers maar van dichtbij werd de bal naast het doel van invaller Rinze Veenstra geschoven en zo kwam er ondanks enkele hartstochtelijke Oudega supporters geen winnaar bij dit duel. Voor Oudega waren de druiven zuur maar gezien de matige tweede helft mag het niet mopperen met deze 1-1 eindstand. Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd gespeeld op zaterdag 24 november 2018.
IMG 8550 1024x768

Alles wat v.v. Oudega een warm hart toedraagt houdt haar adem in als uitblinker Tsjerk Hoogterp kort na rust kermend van de pijn op de grond ligt maar het wonderwater van Pascal van der Velde doet zijn werk weer en Hoogterp kan de wedstrijd uitspelen.