Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Oudega begon met veel dreiging, na 6 minuten was het Wietske die een mooie steekpass op Sjoukje gaf. Sjoukje rende op volle snelheid op de goal af en schoot hard op de paal. 5 minuten later was het Miranda die een schot lostte vanaf de 16, deze eindigde ook naast het doel. Al snel werd de voetbalwet gehanteerd, want wanneer je ze zelf niet maakt doet de tegenpartij dat wel. In de 13e en 20ste minuut 2 dezelfde situaties. Een vrije trap een paar meter buiten de 16 beland in de kluts, waarna deze voor de voeten van EBC kwam te liggen.

Als overmaat van ramp wordt Sieuwke haar buitenspel vlagmomentje afgewezen door de wapperende maar weinig zeggende scheidsrechter. 3-0. Na dit moment is Oudega even van het padje en zet EBC meer druk. Ze creëren hiermee 2 gevaarlijke corners die gelukkig voor ons niet in doelpunten eindigen.
Aan het einde van de 1e helft neemt Oudega het initiatief weer over en kan Silke schieten maar deze waait ver over. Uit de volgende corner komt de bal in de kluts voor het doel van EBC. Tussen alle benen door weet Rinske het net te vinden GOAL! Dit geeft hoop net voor rust. Maar EBC weet deze feestvreugde snel te bederven door 1 minuut later een snelle kut goal te maken.
De 2e helft begint met een gevaarlijke aanval van EBC, de kopbal eindigt in de handen van Lieke. Sjoukje en Baukje worden regelmatig de hoek ingestuurd. In de 50ste minuut maakt Baukje een solo en schiet de bal net aan de verkeerde kant van de goal. Tot de 80ste minuut gaat het spel heen en weer. Daarna wil Oudega toch nog graag een doelpunt maken. Baukje geeft de bal voor maar hij bereikt niet een teamgenoot. De afvallende bal wordt opgevangen door Silke, ze wil hard op doel schieten maar het schot wordt geblokt. Dan komt in een flits Baukje weer voor de goal, dit keer is het niet het zijnet maar de paal. De 2e helft eindigde in 0-0.

Rinske Reijenga

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen