Terwijl de Kerstmarkt in It Joo in volle gang was stond Oudega aan de aftrap van haar laatste wedstrijd van 2018. Tegenstander was SC Bolsward 6 dat na een moeizame start de weg wat omhoog weet te vinden. Oudega staat nog steeds op een tegenvallende tiende plaats en hoopt met een zege op SC Bolsward met een prettig gevoel aan de Kerstmaaltijd te beginnen. Helaas ontbreken sterkhouders Tsjerk Hoogterp (werk), Æde Hoekstra, Anne-Jelle Hoekstra en Patrick Hiemstra (allen geblesseerd) in dit afzwaaiduel van 2018. Siemen Osinga van de 45+ en Mark Walinga van de 19- komt het vlaggenschip van v.v. Oudega in dit thuisduel versterken.

Siemen Osinga krijgt gelijk het nummer 10 van coach en zwager Klaas Jaarsma. Heero Hoekstra en Pieter Hoogterp voeren het spitsenkoppel. Doelman Idsert Osinga staat op een droog maar winderig sportpark It Joo weer prima te keepen. Barkeeper Johan Altena vervangt Feike Jagersma als laatste man en is tevens aanvoerder.

In Bolsward denken ze schijnbaar dat in Oudega het klimaat van de Noordpool heerst want het gros van de stadsploeg speelt met handschoenen aan en een enkeling zelfs met majoos.......dit terwijl de thermometer de dubbele cijfers bijna aantikt. De gasten spelen deze middag iets gemakkelijker, Oudega heeft moeite om iemand met dezelfde kleur te vinden. Bolsward heeft in de eerste helft de wind in de rug en speelt richting de kantine waar later die dag Bert Solo de zonnepanelen van het dak speelt. Bolsward probeert het vooral van afstand maar nogmaals Idsert Osinga staat op zijn hoede ook ontbreekt het aan zuiverheid bij de zwart/gelen. Overigens had Oudega in de persoon van Heero Hoekstra de eerste kans van de wedstrijd maar Hoekstra wist het leder niet binnen te trappen. Bolsward komt halverwege de eerste helft terecht op voorsprong, vanaf de linkerkant wordt de bal in de verre hoek geschoten. Oudega gaat niet bij de pakken neerzitten. Pieter Hoogterp "wrot" zich door de achterhoede van Bolsward en weet ook de doelman met een sliding de bal af te snoepen. Vervolgens schiet hij de bal prima binnen: 1-1. Een welbekende opsteker zo kort voor rust. Oudega weet de thee ook te halen met deze gelijke stand. De tweede helft de wind dus in de rug en richting de geliefde kantine dus wie weet kunnen er 3 punten op het kleed komen. Bolsward is zeker geen wonderploeg.
IMG 8664 1024x768
Echter Oudega komt ook in de tweede helft maar spaarzaam aan voetballen toe. De jongste speler, Mark Walinga, is binnen de lijne gekomen voor de oudste speler, Siemen Osinga. Walinga toont flair maar speelt een ongelukkige wedstrijd en kan het verschil ook niet brengen. Kersverse heit Cornelis Boersma heeft Roald Buma afgelost. Buma moet overigens alweer snel binnen de lijnen komen als spits Pieter Hoogterp wegens een kuitblessure niet verder kan. Een enorme aderlating voor de oranjehemden.

Bolsward komt via een goed schot tien minuten na de thee op 1-2. Een tamelijk onnozele overtreding van een speler van Bolsward op Jelle Terpstra terwijl een hoekschop net is genomen betekent een strafschop voor Oudega. Roald Buma gaat brutaal achter de bal staan maar schiet hem prima en onberispelijk binnen: 2-2. Een punt lijkt het maximaal haalbare voor Oudega. De trouwe Oudega aanhang ziet haar favorieten niet bepaald excelleren op deze 8ste december van 2018. Het onfortuin slaat tien minuten voor tijd nog toe. Een schot van een van de Hanzestedelingen wordt via een andere Bolsward speler tot doelpunt gepromoveerd en Oudega moet nog een keer de kracht vinden om gelijk te maken. Met alle goede moed en inzet lukt dit echter niet meer. Om iets over kwart over 4 fluit Sjouke Boersma voor het slot van 2018 voor de equipe van Klaas Jaarsma en Evert Witteveen. Een nipte nederlaag tegen dit SC Bolsward 6 betekent een somber einde dit jaar. Maar in 2019 gaat Oudega uiteraard weer met frisse moed in!

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd.