Op de koude zaterdagochtend stond om 11.30 uur Oudega VR1 in de startblokken voor een wedstrijd tegen VV Heerenveen VR 2.Na alle afgelopen wedstrijden die niet zo vloeiend verliepen hadden we vandaag zin om daar maar weer eens verandering in te brengen! De aftrap was voor Oudega en in het begin van de wedstrijd lieten we zien dat we aanwezig waren. Helaas door een slordig stom foutje in de voorhoede kreeg de rechts voor van vv heerenveen een mooi balletje in de voeten waardoor ze er als een speer vandoor ging. Helaas kon niemand deze speelster meer inhalen en ook onze keepSTER kon het niet leuker maken... 0-1.. BALEN!

Maar kopjes omhoog en doorgaan. Na wat heen en weer getik en gespeel werd er een overtreding gemaakt door vv heerenveen waardoor Oudega kon profiteren met een penalty. Deze schoot onze koelbloedige Rinske natuurlijk netjes binnen! 1-1

Door beide partijen werd af en toe leuk rond gespeeld, er kwamen in de eerste helft geen verdere punten uit en gingen we met 1-1 de box in. Op naar de warme thee!

In de rust onze energie voorraad bijgetankt met een boterhammetje en een speech van onze trainer/leiders.
De conclusie; alles op alles zetten om deze pot te winnen en voetbal te laten zien!

2e helft
Helaas wat we 5 minuten geleden nog waren afgesproken waren de rollen omgedraaid. Vv heerenveen scoort door een slordig balletje van ons wederom.. 1-2. Daarna wordt er chaotisch gevoetbald door ons maar ondanks dat had Adrie het koppie er goed bij vandaag en zette goed druk bij balverlies van vv Heerenveen. Hierdoor kunnen we profiteren en schiet Adrie de 2-2 binnen!

Nu krijgt oudega weer vleugels en wordt er weer beter gevoetbald. Lieke heeft nog een mooie redding na een mooi afstandschot van vv Heerenveen.

Niet veel later kan Antsje een mooie bal op Adrie geven en weet ze wederom de goal te vinden. 3-2
We hebben ons vertrouwen weer wat terug gevonden en dit is te zien aan de manier van voetballen. Door een mooie voorzet van Brecht richting de goal valt de bal via de tegenstander ik de goal. 4-2!
Vervolgens hebben we nog 6 à 7 kansen voor de 5-2 maar helaas kwamen deze ballen niet in de goal.

Het laatste kwartier werd er weer wat rommelig/gaotisch gevoetbald door Oudega. vv Heerenveen probeert nog druk te zetten richting de goal maar gelukkig klonk daar het eindsignaal.
De winterstop in met gelukkig nog winst in de laatste wedstrijd
Marrit Hoekstra

Klik hier voor het fotoverslag van de tweede helft van deze wedstrijd.