De frisse wind die momenteel door de voetbalvereniging Oudega waait was ook tijdens de "Ôftraap fan 2019" zichtbaar.  Maar liefst 44 spelers/speelsters namen deel aan het zaalvoetbalmixtoernooi. Hieronder veel jeugdleden, en wie de jeugd heeft heeft nog altijd de toekomst. Voor het derde jaar op rij werd het zaalvoetbaltoernooi in eigen dorp gehouden en hoefde men niet meer de auto te pakken richting Workum. Doordat de zaal fan It Joo natuurlijk een stuk kleiner is dan die van De Rolpeal werd er 4 tegen 4 gespeeld.

Dit leidde tot veel spektakel met uiteraard veel (vaak prachtige) goals. Uiteindelijk pakte "FC Waterzak" de titel in het bijna 4,5 uur durende toernooi met 7 teams.

Na dit sportieve deel kon een proost op het nieuwe (voetbal)jaar worden gebracht. Anton Hoekstra maakte de uitslag van het toernooi bekend waarna voorzitter Gerrit Martens een korte nieuwjaarsspeech hield. Deze speech is hieronder (terug) te zien:
Nieuwjaarsspeech voorzitter Gerrit Martens

Komende zaterdag 19 januari zal Martens langer aan het woord zijn als de ledenvergadering van onze club plaats vindt (16:45 in It Joo). Hierna kon de honger worden gestilt middels een heerlijk Italiaans buffet wederom verzorgt door ons plaatselijke Italiaanse restaurant "Tre Paesi". Vervolgens speelde de band "Bald and Grey" uit Heeg de zonnepanelen van het dak en kunnen we al met al terugblikken op een zeer geslaagde start van het jaar 2019. We hopen dat dit verder een opmaat is uit het dal waar we uit klimmen. Komende zaterdag dus meer (nieuws) tijdens de ledenvergadering, alle leden vanaf 18 jaar zijn meer dan welkom.