Eindelijk kon de bal weer rollen op sportpark It Joo. En rollen deed de bal vol overgave, gedragen door de stormachtige wind was het lastig voetballen op deze zaterdag 9 februari 2019. Vooral de jongste jeugd had er zaterdagochtend moeite mee. Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 startte om 9 uur de voorjaarsreeks met een thuiswedstrijd tegen MKV'29 JO9-2 uit Leeuwarden. De gasten openden binnen de halve minuut de score wat de aanzet was tot een doelpuntenfestijn.

Met name Romke Hoekstra schoot weer met scherp bij de thuisploeg, maar liefst 6 maal wist Hoekstra de bal in het doel te jagen. MKV'29 scoorde ook een half dozijn aan treffers maar er verschenen nog 4 Oudegasters op het scoreformulier waardoor de paarshemden met de zege aan de haal gingen: 10-6. De wedstrijden Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G - DFC JO10-1 en Oudega/HJSC/Heeg JO19-2 - SC Bolsward JO19-2 gingen niet door wegens personele problemen van Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G en SC Bolsward JO19-2. Hierdoor verder geen jeugdwedstrijden. Om 14.30 was het de beurt aan Oudega 2 om aan de toeschouwers te laten zien hoe het uit de winterstop kwam. 90 minuten verder kunnen we zeggen van sterk. Tegen de nummer 3 SDS 4 uit Easterein werd een benauwde maar verdiende 1-0 zege geboekt. Kort na rust haalde Rinze de Groot sucesvol de trekker over. Oudega verzuimde daarna het karwei te klaren maar dat werd dit keer niet fataal. Klik hier voor het fotoverslag van deze stormachtige voetbalzaterdag 9 februari 2019. Hieronder een impressie hoe hard het ('s ochtends) waaide op ons sportpark.