Op zaterdag 9 februari wacht De Blesse, een team uit de onderste regionen van onze competitie. Door de harde wind kunnen we Blesdijke maar net bereiken; Rinske waait bij de rotonde van Hommerts al de verkeerde kant op. Niet alleen in de auto, maar ook op het veld heeft Oudega moeite met de wind. Door gretig spel van De Blesse en slordig spel van onze kant lukt het ons de eerste helft niet om flipperkastvoetbal te voorkomen. 

Waar wij het spel proberen te maken en talrijke kansen creëren, weet De Blesse in de 40ste minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Net voor rust weet Rinske gelukkig wel de juiste afslag te nemen en schiet de bal op wonderlijke wijze in het net. Met een gelijke stand gaan we de rust in.

Na de rust lijken we goed uit de kleedkamer te komen. Al na vier minuten scoort Sytske de 1-2 en tien minuten later passeert ook Mariëlle de keeper van De Blesse. Met een 1-3 voorsprong lijkt de wedstrijd gespeeld, maar niets is minder waar. Een knappe corner van De Blesse waait het doel in en uit de aftrap die daarop volgt scoren ze ook nog de 3-3. Na een stormachtige eindfase eindigt deze wedstrijd dus in een gelijkspel: De Blesse wint een punt, Oudega verliest er twee. Een bittere pil....

Om bij de bovenste vijf te eindigen moet er de komende weken weer gewonnen worden, maar vooral gescoord worden. Ik citeer Sytske: "We meitsje it net ôf". En waar men zelf niet scoort, gaat de ander er met de punten vandoor!

Sietske Rypma

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen