Op een mooie zaterdagmiddag in het altijd gezellige Oudega was het tijd voor de dames om aan te treden tegen Flevo boys (FB).
Ook in deze wedstrijd een typisch Oudega begin, na de aftrap gelijk onder druk gezet en de 1e gevaarlijke situatie van FB was dan ook een feit. In de 5e minuut komt FB in de counter op de helft van Oudega waar het door een mooie steekbal vrij voor Lieke komt 1 op 1 maar een goede redding houdt de stand op 0-0.

Even later in de 8e minuut wederom een snelle aanval van FB en in een knappe reflex tikt Lieke deze over de lat. Oudega weet zich goed staande te houden in de eerste 10 minuten door het veld goed klein te houden en de snelheid op de rechtervleugel van Baukje komen we goed voor de dag.

In de 10e minuut een knappe counter met Baukje die de keeper vindt en in de rebound van 25 meter schiet Rinske de 1-0 binnen!
14e minuut een knappe actie van Rinske geeft haar de kans om de 16 in te gaan en wordt gevloerd PENALTY! Ook zonder de var (die helaas wegens een technische storing niet aanwezig was) goed te zien.
Helaas een knappe redding van de keeper van FB blijft het 1-0 en in de rebound van Adrie wordt ook niet gescoord.
In de 18e minuut korte corner van Adrie en Marrit die knap wordt ingeschoten door Rinske maar wederom een redding van de goed spelende keeper van FB.
Oudega wordt sterker en sterker en laat de afspraak van de bus parkeren varen en gaan opzoek naar de 2-0, in de 19e minuut een rush van Baukje die de turbo nog maar eens opengooit en de tegenstander afschut alsof ze stil staat maar helaas wordt de voorzet over geschoten. Kansen stapelen zich op voor Adrie, Rinske en Baukje en FB zakt steeds verder terug om op te counter te loeren met hun numero 10 (later meer over 10). In een sportieve wedstrijd stopt Silke in de 22e minuut de aanvoerder van FB onder het gras van het hoofveld met een correcte harde tackle. In de 25e minuut komt Miranda op karakter vanuit de verdediging voor de goal van FB maar nog steeds de 1-0 marge tot het moment in de 28e minuut een terugspeelbal van FB goed wordt ingeschat door Baukje en schiet de 2-0 Binnen! In de 32e minuut een uitbraak van FB met een voorzet van links wordt uitverdedigd door Irma die Marrit helaas niet ontwijken kan en de bal rolt achter Lieke 2-1 helaas. FB begint er een schepje boven op te doen en komen op slag van rust tot 2-2 terug.

2e Helft

Na de thee gaat Oudega verder waar het de eerste helft goed in was maar nu met Freeke op de half en Antsje op de rechtsback, het veld klein houden en Baukje in stelling brengen wat in de 46e minuut resulteert in dat Rinske haar knap vrij speelt en fraai binnen schiet 3-2! Pas in de 53e minuut een lange bal van FB die wordt binnen geschoten 3-3 en dan gaat het snel met de score, als of opeens het licht was gaan branden bij de dames van FB of nou ja bij alle dames, vooral bij de numero 10 van FB ging het licht aan. Een speler die door Miranda de hele wedstrijd op de huid werd gezeten en dat knap deed, ondanks het felle verdedigen op haar bleef ze maar gevaarlijk. In de 59e minuut neemt deze zelfde 10 een bal mee met haar hak over haarzelf, speelt 2 man uit en schiet de 3-4 binnen. Voor het eerst komt Oudega achter en moet het haar veerkracht laten zien. Maar na een goed uur gespeeld te hebben en hard gewerkt wordt het veld te groot en krijgt FB meer en meer ruimte waardoor het binnen een kwartier uit loopt naar 3-7! En Sietse drukker is met het scorebord dan de wedstrijd.
De numero 10 van FB is niet te stoppen en is duidelijk een maatje te groot voor het amateur damesvoetbal.
Zo blijkt ook in de 3e helft tussen de biljarters en de dammers in de kantine dat ze na wat research al enkele jaren in diverse jeugdteams van het NEDERLANDS ELFTAL speelt en dit seizoen even terug is bij Flevo Boys oh my god!.
Na wat omzettingen in het team van Oudega met Hannah spelend voor de verdediging komen we nog terug tot 4-7 van Baukje die nog eens een beroep deed op een van haar vele longen maar in de minuut daarna is het alweer 4-8.
Silke schiet nog knap de 5-8 binnen maar het laatste woord was ook dit keer voor de numero 10 van FB die vanaf de 16 meter Lieke dwingt naar de hoek te gaan maar straks langs de paal toch binnen vliegt. Eindstand op deze mooie zaterdagmiddag is 5-9.
Een korfbal uitslag maar een vermakelijke wedstrijd met bij vlagen een goed spelend Oudega.
Een schrale troost voor de dames van Oudega is dat Flevo boys voor deze wedstrijd nog maar 6 tegen hadden en nu 11.

Dankzij Baukje, Irma, Mariëlle, Berit en Hannah hadden we ondanks de vele skiërs een mooie selectie waarvoor dank meiden!
Ook dank voor onze viervoetige mascotte met twee kleuren ogen, supporters op het dakterras van it joo en natuurlijk Jenny en Sietske i.
Dave van der Leij