Vandaag, zaterdag 23 februari, werd er om even voor 9 uur afgetrapt voor de enige wedstrijd op sportpark It Joo voor deze zaterdag. Een wedstrijd die al 3 keer was afgelast maar vandaag kon het dan "heve". Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 tegen Warga/WWS (Wirdum) JO9-2. De thuisploeg zonder sterkhouder Romke Hoekstra (wintersport) maar begon uitstekend tegen de blauwhemden. Het was Sybo Woudstra die met een mooi strak schot de keeper van de gasten kansloos liet: 1-0.

Rink de Haas leek Oudega/HJSC/Heeg op rozen te zetten door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Maar het kan snel gaan op zo'n klein veldje. Warga/WWS was wakker geschut en scoorde snel de aansluitingstreffer. Dan een vrije trap (toegekend door debuterend spelbegeleider Albert Reinstra) die Jurre de Jong neemt. Van grote afstand raakt De Jong de paal maar Devan de Jong is er als de kippen bij om de 3-1 binnen te tikken. Dit is ook de ruststand.

Na de ranja gaat het helemaal mis voor de thuisploeg. Warga/WWS schiet als een komeet uit de startblokken en komt al snel op 3-2. Daarna een terechte strafschop voor de gasten na hands van Woudstra. De strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten. Een vrije trap op een gevaarlijke plaats betekent de 3-4 waarna de kopjes bij OHH helemaal gaan hangen. Warga/WWS is niet meer te stoppen en OHH komt er nauwelijks nog aan te pas. Doelman Wâtte Posthuma krijgt de ene na de andere bal om de oren, bij 3-7 stokt de score pas. OHH teleurgesteld na een eerste helft waarin er nog weinig aan de hand leek. Warga/WWS JO9-2 bekert dus verder en vanaf deze plaats heel veel succes gewenst. Klik hier voor foto's van dit bekerduel.

Volgende week weer een bekerwedstrijd op sportpark It Joo. Om 10.15 is het Oudega/HJSC/Heeg JO10-1G - Oostergo JO10-1.