Op een stormachtige dag mocht Oudega aantreden tegen WTTC/Udiros. Al tijdens de warming-up werden de dames geconfronteerd met de naweeën van de winter. Een harde wind en felle regen zorgde voor bijzondere outfits, maar zoals Ande haar mem altijd zegt: ‘Het is geen modeshow’. En dus goed ingepakt gingen de dames van Oudega het veld op. Tijdens de toss was het geluk op Lieke haar hand, zo konden de dames wind mee beginnen. Om 14.00 uur was het wachten tot de scheids het veld betrad en om 14.05 klonk het startsein.

Oudega begon vrij chaotisch, maar na 7 minuten gaf Sytske een steekbal en zette hiermee Rinske oog in oog met de keeper. Helaas stuit Rinske op de keeper. De toon was gezet en Oudega begon beter te combineren. In de 19de minuut ontstond er een mooi 1-3tje tussen Miranda, Sjoukje en Sytske. Sytske gleed de bal langs de goal,, tenminste zo leek het. Maar daar was de reddende engel: DE WIND, wie de bal binnen blies. 1-0. Hierna volgden enkele kansen voor Oudega. De 2-0 komt op de naam van Adrie nadat Miranda een steekbal op Rinske gaf. Rinske gaf keurig af op Adrie, en Oudega mocht weer juichen. In de 33 minuut was het Antsje die vanaf achter uit op kwam stomen en niet één maar twee palen wist te raken met één schot. Oudega voetbalde sterk en was veelal op de helft van de tegenstander te vinden. De 3-0 is identiek aan de 2-0, maar dan met als aangever Sytske. Nog één goal hebben we nodig voor rust zei Sietse, en er werd gehoor gegeven aan dit verzoek. De goal komt op naam van Miranda, nadat Sjoukje de bal tegen de wind in keurig voorgaf. We gingen rusten met een stand van 4-0.

De bewolking maakte ruimte voor zon en zo begonnen we aan de tweede helft. Oudega had tegen de wind in en dit was in de eerste minuten te merken. WTTC/Udiros begon sterk aan de tweede helft en ging opzoek naar een goal. Gelukkig stond de verdediging goed te spelen. Hierna was het de beurt aan Oudega om opzoek te gaan naar nog een goal. Na een mooi combinatiespel schiet Sjoukje in de handen van de keeper. De wind gaf Sjoukje vleugels, ze scoort tweemaal achter elkaar na goede passes van Freeke en Miranda. Miranda heeft zelf ook nog een grote kans maar schiet net over. Hierna wist Sjoukje nog een keer het net te vinden. WTTC/Udiros vond ook nog een keer het net.., wat voor ons voordelig uitviel, 8-0. Het eindsignaal klonk hierna sneller dan verwacht.

Een keurige overwinning van de dames van Oudega, en dus drie punten in de pocket. Volgende week hopen we deze lijn voort te zetten, uit tegen het verre Espel!

Sytske Wiegersma

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen