In een wedstrijd waarin de wind domineerde en goed voetbal onmogelijk maakte heeft Oudega 2 het staartduel tegen Makkum 4 uiteindelijk met 3-1 gewonnen. In de eerste helft speelde het team van de scheidende technische staf Jaarsma en Witteveen van de kantine af en nog belangrijker tegen de wind in. Hekkensluiter Makkum 4 kwam in minuut 18 op voorsprong, Oudega kreeg op het half uur 3 beste kansen op rij maar de zuiverheid ontbrak nog bij de oranjehemden. 

Terwijl de wind steeds meer aanhaalde toonde doelman Idsert Osinga zijn klasse door van dichtbij katachtige te redden op een inzet van de nummer 10 van Makkum. De schade bij rust bleef zodoende voor Oudega beperkt tot 0-1.

De thee deed Oudega goed. Met Rinze de Groot en Jurjen Martens in de ploeg voor Æde Hoekstra en Ate Terpstra en de wind dus in de rug begon Oudega vol vuur aan het tweede bedrijf. Arbiter Germ-Jan Hes kon al snel de gelijkmaker in zijn boekje noteren nadat een scherpe hoekschop van Tsjerk Hoogterp uiteindelijk door spits Pieter Hoogterp tot doelpunt werd gepromoveerd. Daarna was het ijs gebroken en kwam Makkum er nauwelijks nog aan te pas. Het was Tsjerk Hoogterp die met 2 goals de winst voor het povere Oudega over de streep trok. Oudega kan door deze driepunter weer wat omhoog kijken laat Makkum ver onder zich. Volgende week speelt Oudega de uitwedstrijd bij Sleat 3. In de thuiswedstrijd liet Oudega de winst in de slotfase glippen (1-1). Klik hier voor het fotoverslag van deze windwedstrijd gespeeld op zaterdag 16 maart 2019. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen