Na een winterstop van bijna 5 maanden gaat Oudega 45+ morgen eindelijk de wei weer in. VVI in Idskenhuizen is het domein van de start van de voorjaarsreeks 2019. Hier eindigde op vrijdag 2 november ook de najaarsreeks van 2018. HJSC kon de kampioensvlag hijsen, net voor Oudega. We zijn erg benieuwd hoe Oudega 45+ uit deze lange winterstop (met alleen maar trainingen) is gekomen en natuurlijk ook de andere teams. VVI, HJSC en Renado zijn bekenden waarmee Oudega kan lezen en schrijven.

Delfstrahuizen is de nieuwkomer waardoor er per avond 4 in plaats van 3 wedstrijden plaats vinden. De wedstrijden zijn daarentegen wel ingekort van 20 naar 15 minuten. Voor morgen begint Oudega om 19:50 tegen gastheer VVI, gevolgd door Delfstrahuizen (20:10), Renado (20:30) en de derby tegen HJSC om 20:50 als afsluiter. Daarna natuurlijk de oergezellige derde helft in de kantine in Idskenhuizen.
Voor Oudega verschijnen morgen de volgende 11 spelers op het toneel: Foeke Groenveld, Germ-Jan Hes, Evert Terpstra, Jacob van der Goot, Klaas de Groot, Albert Reinstra, Jelle Osinga, Siemen Osinga, Frâns Veldmans, Yme Vonk en Reinder Hoekstra. Met 11 spelers heeft coach Wiepke Tysma de beschikking dus over een ruime selectie. De omstandigheden lijken voor morgenavond uitstekend, dus kom onze vedettes aanmoedigen in Idskenhuizen. Overigens is de volgende ronde op vrijdag 12 april in eigen huis.

Op zaterdag 30 maart vinden 4 (inhaal)wedstrijden plaats op sportpark It Joo. Om 9 uur is het OHH JO9-3 tegen Zeerobben JO9-3G en om 10:00 OHH JO15-1 - FC Harlingen JO15-1. Huzarrenstukje is om 10.15 het bekerduel in de achtste finale tussen OHH JO10-1G en Tonego JO10-1G. In het najaar ging OHH in de polder kopje onder tegen de ploeg uit Luttelgeest. Kan OHH zaterdag voor revanche zorgen en zich plaatsen voor de kwartfinale (het laatste duel voor de finaleronde op 1 juni in Zuidwolde)?

Om 14.00 speelt Oudega VR1 de inhaalwedstrijd tegen Mildam VR1. Arbiter is Sander Hiemstra.