Met gemengde gevoelens en een volle maag keerde Oudega 45+ uit Idskenhuizen. Hier vond op een werkelijk fantastische vrijdagavond 29 maart 2019 de eerste speelronde van de voorjaarsreeks 2019 plaats. Dit na een winterstop van maar liefst 5 maanden. VVI kwam sterk uit deze lange winterstop. De gastheer versloeg Oudega in de eerste wedstrijd met 2-0. Oudega revancheerde zich vervolgens tegen nieuwkomer Delfstrahuizen en won ook van Renado met een minimaal verschil (1-0).

Oudega was gebrand voor een goed resultaat tegen buur HJSC die niet op oorlogsterkte in Idskenhuizen aantraden. Echter de oranjehemden moesten wederom het hoofd buigen voor de groenhemden (0-1). Dat laatste was een zure nederlaag en zorgde voor gemengde gevoelens bij Oudega. Daarna volgde weer een zeer goed verzorgde derde helft. Volgende ronde is op vrijdag 12 april in eigen huis. Het uitgebreide verslag van is van coach Wiepke Tysma.

Onder ideale weersomstandigheden werd de 45+ competitie hervat bij gastheer VVI te Idskenhuizen op vrijdagavond 29 maart 2019. Oudega beschikte deze keer over een zeer ruime selectie. De volgende spelers waren aanwezig: Foeke Groenveld, Evert Terpstra, Jacob van der Goot, Germ-Jan Hes, Yme Vonk, Albert Reinstra, Reinder Hoekstra, Klaas de Groot, Siemen Osinga, Jelle Osinga en Frans Veldmans. Afwezig waren Folkert Groenveld (blessure) en Sjouke Boersma (vakantie). De voetbalcarrière van S. Boersma dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Op vakantie gaan terwijl de competitie net weer begint, getuigt niet van een hoog ambitieniveau. De eerste wedstrijd van de avond was tegen VVI. Het team uit Idskenhuizen is een goed voetballende ploeg en een lastige tegenstander. Oudega was gewaarschuwd en wist dat het alle zeilen moest bijzetten om een resultaat te behalen. Oudega begon goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten moest Klaas de Groot geblesseerd het veld verlaten. Hij had een behoorlijke tik op zijn rechterenkel gekregen en kwam deze avond verder niet meer in actie. VVI werd sterker en kwam op voorsprong, door de bal van dichtbij in het doel van Foeke te schieten. Hierna ging VVI de bal rondspelen om zo de voorsprong te behouden. Oudega probeerde VVI onder druk te zetten, maar kon aanvallend geen vuist maken. Uit een goed uitgevoerde counter scoorde VVI de 2-0. In de slotfase kreeg Jacob van der Goot nog een schietkans uit een breedtepass van Frans Veldmans. Helaas kon Jacob de bal niet goed onder controle krijgen. De eindstand van deze wedstrijd bleef 2-0 voor de thuisclub. De tweede wedstrijd was tegen nieuwkomer Delfstrahuizen. In het begin ging het gelijk op. Over en weer kwamen er nauwelijks kansen. Halverwege de wedstrijd kwam Oudega uit het niets op voorsprong. Een corner van Reinder Hoekstra kwam via de keeper van Delfstrahuizen in het doel terecht. Het leek erop dat Siemen Osinga het laatste tikje had gegeven, maar het was toch de corner van Reinder. Na de voorsprong hield Oudega de bal goed in de ploeg. Yme vonk en Jacob van der Goot coachten goed in het veld. Delfstrahuizen werd niet echt gevaarlijk, doordat het goed stond bij Oudega. Aanvallend kon Oudega ook niet veel brengen, maar dat hoefde bij een 1-0 voorsprong ook niet meer. Het bleef 1-0. De derde tegenstander was Renado. Ook deze wedstrijd ging in het begin gelijk op. Beide teams waren nauwelijks in staat om aanvallend iets te laten zien. Toch kwam Oudega op voorsprong. Jelle Osinga kreeg de bal en schoot uit de draai op het doel. De keeper sprong op en miste de bal. Dit betekende een 1-0 voorsprong voor Oudega. Hierna kon Oudega de bal rondspelen en de voorsprong verdedigen. Germ-Jan Hes viel op door zijn nauwkeurige passing en goede positionering in het veld. Hopelijk kan hij dit niveau de komende tijd voortzetten. De resterende tijd kon Oudega de voorsprong eenvoudig vasthouden, want aanvallend was Renado machteloos. Dit betekende de tweede overwinning voor de oranjehemden. De laatste tegenstander was HJSC. In november vorig jaar werd Oudega door collectief falen nog met 4-1 verslagen door de Hommertsers. Deze keer is Oudega aanmerkelijk beter gestart. De teams waren in evenwicht. Aan beide kanten werd aanvallend weinig gecreëerd. Toch kwam HJSC op voorsprong. Een kopbal van dichtbij, kon door doelman Foeke Groenveld niet worden gepareerd. Yme Vonk was zijn man even kwijt, waardoor deze ongehinderd kon inkoppen. Hierna probeerde Oudega de tegenstander onder druk te zetten, maar kon het aanvallend, zoals de hele avond al het geval was, niet veel brengen. Er werd niet meer gescoord, zodat het 1-0 voor HJSC bleef. Gezien het spelbeeld, was een gelijkspel de verhouding geweest. Toch kan Oudega terugzien op een geslaagde seizoenstart. De nederlaag tegen VVI viel niks op af te dingen. De nipte overwinningen op Delfstrahuizen en Renado waren prima. De nederlaag tegen HJSC was een kleine domper. Na afloop was er weer de gebruikelijke nazit in de gezellige kantine van VVI. Oudega 45+ staat momenteel 2e op ranglijst. Over twee weken wordt de competitie voortgezet in Oudega.