Op deze mooie lentedag begonnen we lekker vroeg met de warming up. Wietske was ook weer teruggekeerd van de ziekenboeg en kwam in hetzelfde clubje als Lieke. De warming up was een echte warming want jeetje wat was het heet. De wedstrijd begon stipt om 14 uur en direct in de eerste minuut merken we dat Mildam erg veel druk zet en erg gedreven is om de bal te veroveren. In de eerste minuten is het spel al erg spannend en is Mildam heel gevaarlijk.

Miranda moet een paar keer redden maar hierna wordt Oudega wakker en wordt steeds feller. Langzaam komen we ook meer op de tegenpartij hun helft. Sytske, Rinske en Sjoukje zijn aan het bikkelen voorin en ook op het middenveld hebben Silke en Freeke haar handen vol.

In de 20 ste minuut worden Freeke, Brecht en Ande gewisseld en in de 23ste minuut had Sytske een mooie voorzet maar werd helaas niet beantwoord. Kort hierna weer een mooie kans van Sytske en Sjoukje maar helaas het mocht weer niet baten.
In de 30 ste minuut krijgt Oudega steeds meer balbezit en de Mildam wordt moe. In de 44ste minuut wer een kans voor Oudega en weer niet beantwoord. We gaan met 0-0 de rust in.

Na de rust direct een goeie start en werd de 1-0 rap gemaakt via een voorzet van Mandy en ingetikt door Irma, met kort daarna de 2-0 klasse afgemaakt door Baukje. Daarna vliegen de kansen om de oren, Sytske die net naast schiet en de druk op Mildam ligt erg hoog. Maar daar is die dan de 3-0 gemaakt door Sytske uit een voorzet van Baukje. Oudega krijgt steeds meer macht en in de 16de minuut valt de 4-0 via Irma en Silke speelt de bal keurig tussen de paaltjes. En direct daarna de 5-0 via Baukje en wederom Silke die de bal tussen de paaltjes tikt. Helaas in de 35st minuut valt toch de 5-1 en kort daarna uit een vrije trap de 5-2 binnen. In 3 minuten 2 tegendoelpunten en hier balen we van. We beginnen weer feller te spelen en komen weer terug in de wedstrijd. En zo maken we de wedstrijd ook af.

En keren we terug naar de box met ee tevreden gevoel.

6 april is de eerst volgende wedstrijd en dit wederom tegen Mildam.

We zullen dan proberen Mildam eerder de tegendoelpunten te laten proeven.

Wietske Broersma