Deze zaterdag stond de return tegen Mildam op het programma. Nadat we vorige week met 5-2 van hen hadden gewonnen in het zonnige Oudega, hadden we het volste vertrouwen in een goed resultaat. Vanaf de aftrap was het Oudega dat het felst aan de wedstrijd begon. Dit resulteerde in de eerste minuut al in een grote kans voor Sytske. Helaas is de bal net te kort en wordt het net niet gevonden. Mildam krijgt een vrije trap, weet deze gemakkelijk te pakken en het spel een vervolg te geven. Sjoukje speelt weer een sterke wedstrijd en komt diverse keren in scoringspositie, maar weet dit nog niet uit te drukken in doelpunten.

Ook Rinske heeft een goede kans, maar raakt de bal niet goed. Halverwege de eerste helft krijgt Mildam een corner, Oudega weet de bal met moeite weg te werken. Na opnieuw inbrengen door Mildam volgt de 1-0. Oudega krijgt hierna nog vele kansen, maar het lijkt alsof de bal er niet in wil.

In de tweede helft lijkt Mildam iets beter in de wedstrijd te komen, maar toch is de eerste kans voor Oudega. Baukje mag tot ver doorlopen, maar schiet de bal uiteindelijk in het zijnet. Mildam dringt wat meer aan en krijgen ook meer kansen, maar alles is een prooi voor een goed keepende Miranda. Halverwege de tweede helft wordt een diepe bal niet goed weggewerkt en wordt deze door Mildam omgezet in de 2-0. Oudega begint aan te zetten en feller te spelen. Het mag helaas niet baten.

Een wedstrijd waarin Oudega vanaf de eerste minuut fel er boven op zat, maar helaas met lege handen weer terug naar Oudega keert. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen EBC/Delfstrahuizen.

Antsje Wiegersma