Net als tijdens de najaarsreeks heeft Oudega 45+ ook de in de voorjaarsreeks op eigen terrein het hoofd niet hoeven te buigen. Onder pirma, maar frisse omstandigheden vond op sportpark It Joo de tweede speelronde van deze voorjaarsreeks plaats. Opnieuw bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren want de eerste vier wedstrijden eindigden allen gelijk. Oudega remiseerde tegen buurman en titelhouder HJSC (1-1) en eveneens tegen koploper VVI (0-0).

Tegen Delfstrahuizen won het met het miniemste verschil (1-0). De wedstrijd tegen Renado eindigden voor allen in een reglementaire 3-0 zege aangezien de Sint Nyksters zich hadden afgemeld. Over 2 weken, vrijdag 26 april, gaat het circus verder en krijgt het lastig scorende Oudega 45+ weer de kans om de marge van 4 punten met lijstaanvoerder VVI te verkleinen of weg te poetsen. Het uitgebreide verslag van deze tweede speelronde is van trainer/coach Wiepke Tysma.

Afgelopen vrijdagavond 12 april 2019 werd de 45+ competitie hervat op sportpark “It Joo” te Oudega. Het was een vrij koude avond, maar om te voetballen prima omstandigheden. Leider Frans Veldmans beschikte ditmaal over een zeer uitgebreide selectie. De volgende spelers waren aanwezig: Foeke Groenveld, Folkert Groenveld, Germ Jan-Hes, Jacob van der Goot, Evert Terpstra, Reinder Hoekstra, Yme Vonk, Johan Altena, Albert Reinstra, Jelle Osinga, Sjouke Boersma en Frans Veldmans. Vanwege een in Idskenhuizen opgelopen blessure ontbrak Klaas de Groot. Hij verwacht de volgende keer er weer bij te zijn. Oudega 45+ hoefde deze avond maar drie keer in actie te komen omdat, Renado zich op het laatste moment had afgemeld. De wedstrijden duurden deze keer 20 minuten in plaats van 15 minuten. Scheidsrechters deze avond waren Pieter Osinga en Jetze Terpstra. De eerste tegenstander was HJSC. Oudega zat in de beginfase goed in de wedstrijd. Evert Terpstra gaf meteen zijn visitekaartje af door een bal snoeihard rakelings over het doel van HJSC te schieten. Even later werd Yme Vonk door de keeper van HJSC vastgehouden. Scheidsrechter Terpstra floot resoluut, maar legde de bal niet op de stip. De arbiter gaf een vrije trap op een gevaarlijke plek voor het HJSC doel. Yme Vonk nam de vrije trap en legde de bal breed op de slim mee naar voren geslopen Jacob van der Goot. Deze schoot de bal onberispelijk binnen en zette hiermee Oudega op een 1-0 voorsprong. Hierna probeerde HJSC Oudega onder druk te zetten. Bij Oudega verdween langzaam het goede spel uit de beginfase en werd HJSC gevaarlijker. Slordig balverlies van Yme Vonk leidde de Hommertser gelijkmaker in. In de slotfase was Yme Vonk nog dicht bij een treffer, maar hij wist niet te scoren, zodat het 1-1 bleef. De volgende tegenstander was VVI. Oudega kreeg in de beginfase kansen, maar in plaats van resoluut uit te halen werd er nog een keer gekapt en gedraaid totdat de kansen weer verkeken waren. Johan Altena was nog het dichtst bij een doelpunt. Uit een corner van Albert Reinstra, schoot hij de bal tegen de paal. De vorm van Albert is stijgende, want hij liet af en toe fraaie passeerbewegingen en goede passes zien. Deze wedstrijd betekende ook de rentree van de uit Cuba teruggekeerde Sjouke Boersma. Het optreden van “El Cubo” was voldoende. In de slotfase werd VVI sterker en zakte Oudega ver weg door veel slordig balverlies en onnauwkeurige passing. De schoten van VVI gingen gelukkig voor Oudega naast of over het doel of werden gekeerd door doelman Foeke Groenveld. Na een sliding van Yme Vonk in het eigen strafschopgebied legde scheidsrechter Terpstra de bal wederom niet op de stip, maar gaf een vrije trap aan VVI. Dit buitenkansje werd niet benut door de Idskenhuisters. Het bleef 0-0. De laatste tegenstander van de avond was Delfstrahuizen. Yme Vonk had de plaats in het doel overgenomen van Foeke Groenveld, omdat de laatste geblesseerd was geraakt aan zijn schouder. Oudega kon Delfstrahuizen vast zetten op eigen helft. Er kwamen kansen voor Jelle, Reinder en Johan, maar er werd niet gescoord. Delfstrahuizen bleef op eigen helft hangen. Het was uiteindelijk Johan Altena die Oudega op voorsprong zette. In plaats van de bal rustig rond te spelen om de voorsprong te behouden, begon het bij Oudega onrustig te worden en begonnen sommige spelers uit hun positie te lopen. Vooral Folkert Groenveld had er een handje van om niet aanspeelbaar te zijn en ruimtes dicht te lopen. Vanaf de zijkant was hij niet te coachen. Het lukte niet om hem duidelijk te maken om in zijn positie te blijven spelen. Maar ja, Groenveld is docent en veel van dat soort mensen weet in de regel alles ongeneeslijk véél beter. Delfstrahuizen was niet bij machte te profiteren van de slordigheden bij de thuisclub. Doelman Vonk kwam niet een keer in de problemen. De eindstand van deze wedstrijd bleef 1-0 voor Oudega. Oudega 45+ is deze avond, net als vorig jaar, in eigen huis ongeslagen gebleven en kan tevreden zijn met twee gelijke spelen en een overwinning. Na afloop was er weer de traditionele nazit in de kantine van “It Joo”, met gehakballetjes, hapjes, bier en draaiend rad. Over twee weken, op vrijdag 26 april 2019, is de volgende competitieronde bij HJSC in de Hommerts.