Zaterdag 13 april de dag die erg koud begon met zelfs wat natte sneeuw. Maar rond 14.00h kwam er toch een zonnetje aan de lucht. Om 14.00h klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Germ Jan en de wedstrijd was begonnen. De uitwedstrijd tegen Delfstrahuizen ging op 8dec verloren met 4-1. Vandaag was het een hele andere wedstrijd. Het was oudega die de eerste helft voornamelijk op de helft van tegenstander speelde. Silke breekt een keer goed door maar strand tot de 16 meter.

Ook Antje creëert een kans op de goal. Maar helaas gaat de bal er niet in. Tijdens de eerste helft krijgt Silke materiaal pech. Een wissel is even noodzakelijk zodat de veter van Silke haar schoen weer gemaakt kan worden door Sietse. Voor schipper Sietse een makkelijk klusje met een paar mastworpen, achtkopen en wat platteknopen kan Silke het wedstrijdveld weer betreden. Aan het eind van de eerste helft heeft Delfstrahuizen pas hun eerst corner. Deze wordt op bijzondere wijze door Freeke weggewerkt en schiet richting goal. Maar gelukkig reageerd Sytske met een goed reflex en voorkomt zo erger. Kort daarna is het rust, we gaan de rust in met een 0-0 stand tegen de nummer 2 van deze competitie. Oudega doet niets onder van Delfstrahuizen.
We beginnen de tweede helft dan ook lekker fel. Door goed doorgaan van Marrit kan zij Miranda inspelen. Miranda draait haar goed vrij en haalt uit. Goallll 0-1 iedereen super blij en zeker ook terecht. Verder op in de tweede helft ontstaat er achterin een misverstand wat resulteert in de 1-1. Hierdoor ruikt Delfstrahuizen ook weer meer kansen. Helaas gebeurt dit ook, een bal van achter wordt niet goed weggetrapt en beland in de voeten van de tegenstander. Zij weet hier wel raad mee en scoort de 1-2. Oudega probeerd nog wel de gelijkmaker te maken maar helaas is hier niet meer genoeg tijd voor. Delfstrahuizen komt hierdoor met de schrik vrij en neemt de 3 punten mee naar huis. Eindstand 1-2.
4 mei staat pas de volgende competitiewedstrijd voor ons op het programma.

Sieuwke Flapper