Met speelsgemak heeft OHH JO10-1 zich ten kostte van GAVC JO10-1 geplaatst voor de bekerfinaledag op zaterdag 1 juni in Zuidwolde. Na een moeizaam begin was het Abdelgani die de ban voor de thuisploeg brak. Op een zonovergoten sportpark It Joo verdubbelde "Appie" al snel de score naar 2-0 en bleek er voor OHH JO10-1 geen vuiltje aan de lucht. Figuurlijk maar ook letterlijk want de weersomstandigheden op deze zaterdag 20 april waren fantastisch. Hoe anders was het een week geleden toen de natte sneeuw vlokken de spelers nog omde oren vlogen.

Het spel lag in het eerste bedrijf een tijdje stil na een botsing tussen Hidde de Haas en Klaas-Jimte Regeling. Met name laatst genoemde had er erg veel last van. De hoofden van de teamgenoten raakten elkaar wat bij Regeling leidde tot een bloedneus. Pake Klaas diende vervolgens als verzorger en kwam met watjes aanzetten. Bloed, zweet en tranen dus maar Klaas-JImte kon door. Jelle-Douwe Stegenga (2x) en Harm Hoekstra zetten OHH bij rust in een zetel richting Zuidwolde: 5-0.

Na de ranja kwam GAVC even terug in de wedstrijd echter de Grousters (die vooraf hun beklag deden over het zanderige veld) waren een speelbal voor OHH in deze kwartfinale wedstrijd. Klaas-JImte schoot met veel graniet de 6-1 tegen de touwen voordat GAVC nog iets terug mocht doen maar meer dan voor de eer was het niet. Jelle-Douwe zorgde met zijn hattrick voor de 7-2 waarna Harm dat met twee goals op rij ook deed: 9-2. Niet veel later floot spelbegeleider Pieter Osinga voor het einde en klonk er natuurlijk een gejuich van OHH kant. Strafschoppen werder er niet meer genomen. OHH kan zich opmaken voor de finaledag op 1 juni gespeeld bij ZZVV in Zuidwolde. Klik hier voor het fotoverslag van deze bekerwedstrijd.