Op de avond voor Koningsdag was het niet oranje boven in Hommerts. Zowel de oranjehemden van Oudega 45+ als koploper VVI 45+ sloegen er een modderfiguur. Na drie nederlagen pakte Oudega in de slotwedstrijd nog drie punten tegen datzelfde VVI, in een doelpuntrijke wedstrijd werd het 3-2. Tegen HJSC (0-1), Renado (1-2) en Delfstrahuizen (1-3) delfde het team van trainer/coach Wiepke Tysma het onderspit. Doordat ook VVI het liet liggen leeft Oudega 45+ weer en doet ook titelhouder HJSC weer helemaal mee.

Dat Oudega gisteravond sterkhouders als Johan Altena, Reinder Hoekstra, Jelle Osinga en Albert Reinstra miste speelde zeker een rol in de matige prestaties van Oudega maar mag niet als excuus gelden. Op sportpark It Far kreeg Oudega voldoende kansen maar de afronding liet te wensen over.

HJSC 45+ - Oudega 45+ 1-0
In de derby tegen het ook gehavende HJSC 45+ moest Oudega meteen het hoofd buigen. Het lijkt een rode draad door het seizoen van de oranjehemden want niet vaak wordt de openingswedstrijd van de speelronde in winst omgezet. Wat dat betreft lijkt Oudega op een diesel, het komt langzaam op gang. Tegen de groenhemden had Oudega het betere van het spel maar moest Foeke Groenveld wel vissen na een spaarzame uit braak van HJSC. Oudega kreeg prima kansen maar sprong hier wild mee om of doelman Jan-Hielke Schotanus was een sta in de weg voor Oudegaster succes. Derhalve een ongelukkige 1-0 nederlaag.

Renado 45+ - Oudega 45+ 2-1
Ook tegen Renado deden fouten Oudega de das om. Het speelde zeker niet slecht maar het was een repeterend verhaal. Renado profiteerde optimaal van de "flaters" bij Oudega en Oudega zelf deed pas in de slotminuut middels een knappe goal van Wilhelm Roseboom iets terug.

Oudega 45+ - Delfstrahuizen 45+ 1-3
Voor een kwartier spelen een dikke nederlaag voor Oudega tegen Delfstrahuizen die tot dan toe geen hoge ogen hadden gegooit. Na een niet gegeven vrije trap na een overtreding op Jacob van der Goot en een veel te zachte terugspeelbal van Sjouke Boersma kwam Oudega op achterstand. Via een goal van Jacob kwam het snel op gelijke hoogte maar lang kon het hier niet van genieten. Delfstrahuizen was deze avond de betere en won terecht met 1-3.

Oudega 45+ - VVI 45+ 3-2
Oudega bewaarde het beste voor het laatst. Koploper VVI werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd. Ook VVI kende een matige derde speelronde, het pakte slechts twee punten. Voor Oudega wisten Jacob van der Goot, Wilhelm Roseboome en Yme Vonk het net te vinden. VVI kwam tot twee keer terug in de wedstrijd wat voor paniek zorgde bij Oudega. De 3-2 kon gelukkig over de streep worden getrokken waardoor Oudega niet helemaal met lege handen terugkeeerde en het zeker nog meedoet om de bovenste plek.

De stand na 12 van de 20 wedstrijden:
1. VVI 12-20 (14-7)
2. HJSC 12-18 (11-6)
3. Oudega 12-17 (12-12)
4. Delfstrahuizen 12-13 (11-13)
5. Renado 12-12 (8-18)

De eerst volgende speelronde is op vrijdag 10 mei bij Renado in Sint Nicolaasga.