Zaterdag 4 mei 2019. De vlag kan nog even in top. Twee stuks wel te verstaan. Sinds vorige week zaterdag staan er twee nieuwe masten op ons sportpark It Joo waardoor zowel de vlag van v.v. Oudega als die van Oudega/HJSC/Heeg in top kan. Hebben we daar geen discussie meer over. De vlaggen hangen op deze frisse zaterdag niet bewegenloos boven in want de wind heeft geen rustdag. Dan het voetbal, op het pupillenveldje staan OHH JO9-3 en Mulier JO9-2 niet voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. In Oudega is het dit seizoen al de derde keer.

Een keer voor de competite en één keer voor de beker. Het regent ook dit keer doelpunten. Aan de hand van Romke Hoekstra is Mulier in de eerste helft een schietschijf voor OHH. Zowel Romke als Jurre de Jong produceren een hattrick. Ook Steven Boschma weet te scoren. In de tweede helft zakt OHH ver terug en kan Mulier wat terug doen. OHH kan het zich permitteren want het staat dan al met 5-0 voor. Er gaat een 7-4 eindstand in het boekje van spelbegelieder Jelle Terpstra. Pieter Osinga heeft ondertussen een ander scheidsrechterpakje van huis gehaald. Een die niet overeenkomt met de clubkleuren van OHH en SF Deinum. In een mooi antiek donker geel scheidsrechterstenue kan de wedstrijd los.......Vanmiddag is het de beurt aan Oudega 2 en ONS Sneek 4. De bal rolt weer...