Een blunderende Sneker "doelman" en invallers hebben Oudega 2 gistermiddag een ruime overwinning op ONS Sneek 4 bezorgt. De oranjehemden die in het blauw speelden konden in de eerste helft nauwelijks een vuist maken tegen ONS wat een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rinze Veenstra verscheen. Al een paar keer hadden den Snekers een waarschuwing aan het adres van Oudega gegeven maar tevergeefs. Kort voor de thee ging de bal (terecht) op de stip en faalde de ONS speler niet: 0-1. Het was wel heel duidelijk dat Oudega in de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen.

En zo geschiedde ook. Op een zonovergoten sportpark It Joo had scheidend trainer/coach Klaas Jaarsma de beschikking over luxeproblemen. Maar liefst 5 wisselspelers had Jaarsma tot zijn beschikken. Allen werden in de rust ingebracht waaronder de aanstormende jeugdspelers Menno Hylkema en Reinold Wassenaar. ONS Sneek had van doelman gewisseld en dat bleek niet heel goed uit te pakken. Ook de steun van supporter Geart Kroes in de tweede helft deed Oudega (weer) goed. 

Kort na de thee was het al gelijk. De Sneker goalie liet een voorzit knullig door zijn benen glippen waarna invaller Pieter Hoogterp er als de kippen bij was om de bal het beslissende zetje te geven: 1-1. ONS bleek in de tweede helft niet meer echt gevaarlijk te zijn hoewel Henri Kraak "klauwen" had aan de fysiek sterke spits van de ONS'ers. Het was jeugdspeler Reinold Wassenaar die Oudega op voorsprong zette (uit een hoekschop) waarna het Sneker verzet defintief gebroken was. Pieter Hoogterp rondde een assist van zijn neef Tsjerk Hoogterp prima af waarna het laatste woord aan Menno Hylkema was. Met behulp van de doelman van ONS Sneek wist hij de eindstand op 4-1 te bepalen. Na een zeer matige eerste helft een score die je niet verwachtte. Maar de invallers brachten dus het verschil voor Oudega dat een aantal plaatsen zijn gestegen op de ranglijst. Het heeft nu 23 punten uit 19 wedstrijden verzameld en daarmee staat het net nog in het rechterrijtje (7de). Volgende week zaterdag staat de derby in en tegen Heeg 3 op het programma. De Hegemers zullen gebrand zijn op revanche want eerder dit seizoen maakte Oudega korte metten met de buurman: 7-0.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen