Nadat vorige week zaterdag er niet gevoetbald werd in verband met Koningsdag kon gister de bal gelukkig weer rollen. Warm was het niet maar over het algemeen waren de weergoden Oudega goed gezind. De zon liet zich vaak zien en buien gingen zoals zo vaak om Oudega (door invloed van de Aldegeaster Brekken) heen. Wel stond er een stevige noordwesten wind. Tot zover het weerbulletin. Gevoetbald werd er dus en alle beschikbare 9 punten bleven in eigen dorp. OHH JO9-3 had in de eerste helft geen enkele moeite met Mulier JO9-2 maar liet in het tweede bedrijf de teugels wat te veel vieren.

Het had echter zo'n grote voorsprong bij rust genomen (5-0) dat de overwinning niet meer in gevaar kwam. Met 7-4 kunnen we oprecht weer spreken van een doelpuntenspektakel. OHH JO15-1 had het lastig met SF Deinum JO15-1 des te knapper is de 3-1 overwinning die het boekte. Nadat voorzitter Gerrit Martens een netreparatie had uitgevoerd bij het doel aan "It Joo" kant konden Oudega 2 en ONS Sneek 4  om 14.30 aan haar wedstrijd beginnen. Oudega speelde in het blauw en dat had blijkbaar niet iedere speler bij de thuisploeg in de gaten. Want vaak werd de bal naar een speler in het oranje gespeeld of te wel naar de tegenstander. Met een 0-1 achterstand bij rust was er echter nog genoeg perspectief voor een goed resultaat. En dat kwam er ook, de invallers aan Oudega zijde maakten het verschil. Dit ook met hulp van de invaller doelman van de Snekers die niet zijn beste dag had. Een uiteindelijk klinkende 4-1 overwinning is vooral weer goed voor het moraal van de club. Klik hier voor het fotoverslag van deze zaterdag 4 mei 2019.