Hoop is er zeker nog maar de kans op het kampioenschap van Oudega 45+ is er na gisteravond niet groter op geworden. Op een niet al te best veld van Renado spon Oudega de remises aan elkaar. Tegen Renado ging het net als Ajax afgelopen woensdag in de slotseconden mis (1-1), tegen koploper VVV werd in een enerverende partij voetbal niet gescoord (0-0), terwijl een dubieuze vrije trap van Delfstrahuizen de kopgoal van Johan Altena ongedaan maakte: 1-1. 

De fletsre derby tegen HJSC werd dan eindelijk eens gewonnen, een verdekt schot van Reinder Hoekstra was voldoende voor de drie punten: 1-0. Als we de balans na 16 van de 20 wedstrijden opmaken zien we dat VVI nu 4 punten voorstaat op Oudega, gevolgd door HJSC op 5. Over twee weken (vrijdag 24 mei) is de de ontknoping in Delfstrahuizen. 

De vedetten van Oudega kijken met gemengde gevoelens terug op deze avond. Tegen gastheer Renado was doelman Foeke Groenveld de grote sta in de weg voor de roodhemden uit Sint Nicolaasga. Trouwens we kunnen wel stellen dat Foeke de man van de avond was. HIj keepte een prima wedstrijdreeks, in de derde helft was hij iets minder want het Jupiler bier smaakte Groenveld maar "min". Oudega had in het rooms katholieke dorp de beschikking over een ruime en kwalitiatief sterke selectie. Alleen Sjouke Boersma, Germ-Jan Hes en Yme Vonk (die naar It Woanskip was) ontbraken in Sint Nicolaasga. Reinder Hoekstra was weer helemaal opgeladen van zijn vakantie in Bali gekomen. 

In het eerste duel tegen Renado zette de lepe en hard werkende Jelle Osinga Oudega op voorsprong. Het had kansen op de beslissende goal en leek hard op weg naar de (onverdiende) overwinning. Maar toen kwam er een deja vu met wat afgelopen woensdagavond in Amsterdam gebeurde. Uit onoplettendheid wist Renado in de absolute slotfase alsnog de gelijkmaker te scoren. Een vooral mentale domper voor de oranjehemden. 

Het duel tegen koploper VVI kon alle kanten op. Doelman Foeke Groenveld toonde wederom zijn klasse voor Oudega. Aan de andere kant was Oudega aanvallend ook gevaarlijk maar aan gescoord werd er niet in dit enerverende duel wat betekende dat Oudega de nul weer eens hield.

De volgende wedstrijd was tegen Delfstrahuizen. Daar is men de Friese taal niet meer zo machtig....jammer. Voetballend worden de mannen van Delfstrahuizen steeds beter. Oudega pakte evenwel de leiding. Johan Altena kopte een bal keurig binnen. De doelman kon er alleen nog een handje tegen aan zetten. Daarna waren er kansen op meer. Een goal van Delfstrahuizen werd afgekeurd wegens het wegduwen van de goal. Evert Terpstra speelde een formidabele wedstrijd voor Oudega maar zag een duel bestraft worden met een overtreding tegen. Hier leek toch echt de bal gespeeld te worden, echter de scheidsrechter van VVI (een oude bekenden) gaf Delfstrahuizen een vrije trap op een meter of 10 van de goal. Een snoeihard schot was zelfs doelman Groenveld te machtig: 1-1. Wederom balen voor de manschappen van trainer/coach Wiepke Tysma die nog wel op zoek gingen naar een nieuwe voorsprong maar zover kwam het niet. Wederom een remise, ietwat niet onbekend voor komt voor dammer Folkert Groenveld.

Als laatste de derby tegen HJSC. De groenhemden hadden de gebekte Timo Wittermans thuis gelaten maar sterkhouder Willem Dijkstra was wel weer van de partij. Ook doelman Jan Hielke Schotanus liet zijn kwaliteiten weer zien maar een verdekt schot van Reinder Hoekstra was "Bakker" te machtig. Oudega aan de leiding in een ietwat fletse derby. HJSC probeerde het hierna uiteraard nog wel. Een kopbal van Dijkstra ging net over. Was het toch weer billenkijpen bij Oudega maar ditmaal liep het goed af. Overigens baalde Folkert Groenveld enorm van zijn wissel halverwege de wedstrijd tegen zijn dorpsgenoten. Na een minuutje was Groenveld weer enigszins tot bedaren gekomen en ging hij het gesprek weer aan met coach Tiesma. Ietwat na afloop in de kantine van Renado nog enkele uren verder ging. Oudega won de derby tegen HJSC met 1-0 en zag VVI verrassend de andere derby tegen Renado verliezen (0-1). Hierdoor is het verschil tussen VVI en Oudega 4 punten. Dat is met nog 4 wedstrijden te gaan niet onmogelijk om weg te gummen maar het zal een hels karwei worden. Oudega zou dan eigenlijk over 2 weken alle wedstrijden in Delfstrahuizen moeten winnen en nog hopen op een andere misstap van VVI. We gaan het dus allemaal meemaken op vrijdagavond 24 mei aan de boorden van het Tjeukermeer. Komende donderdag is er voor het laatst trainen voor Oudega 45+.

De stand na 16 van de 20 wedstrijden:
1. VVI 16-27 (17-8)
2. Oudega 16-23 (15-14)
3. HJSC 16-22 (13-9)
4. Renado 16-18 (11-20)
5. Delfstrahuizen 16-15 (13-18)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen