Even over tweeën klinkt het fluitsignaal in Oudega en gaat de wedstrijd van start. Oudega neemt de aftrap en begint de wedstrijd met volle moed. Er worden veel hoge ballen gespeeld vanuit QVC en dit zorgt voor onrust bij Oudega. De verdediging van Oudega staat strek en lost veel op achterin. Oudega heeft moeite om dicht bij het goal te komen. Sjoukje I maakt een aanval naar voren, maar wordt tegen gehouden door de verdediging. Oudega creëert geen kansen voorin en dit gebeurt helaas wel bij QVC. Het wordt 0-1 voor QVC.

De dames van Oudega weten dat ze feller moeten gaan spelen om kans te maken op punten tegen QVC. Er is gewisseld voorin en dit resulteert in meer kansen voor Oudega. Irma geeft een mooie voorzet maar er staat niemand voor het goal om de bal erin te schieten. Er wordt van achteren goed opgebouwd en Wietske schiet de bal naar voren richting Adrie. Helaas schiet Adrie niet hard genoeg en krijgt de keeper de kans om de bal uit het goal te houden. Jammer, niet met gelijkspel de rust in.

2e helft:
In de tweede helft is er gewisseld van keeper bij Oudega en staat Sytske Wiegersma nu in het veld. Er wordt goed aangevallen door Oudega en er worden veel kansen gecreëerd. Antsje zorgt voor een mooie aanval en Sytske krijgt de kans om op goal te schieten! 1-1. Het middelveld en de voorhoede maken mooie combinaties en zorgen voor kansen. Helaas krijgt QVC ook één kans en maakt hier meteen een goal van. 1-2. De dames van Oudega pakken het weer op en zetten meer druk. Silke maakt een mooie actie en schiet de bal voor, helaas kan Ande deze niet afmaken. De dames van Oudega dachten dat het bijna tijd was en zetten nog druk naar de goal. Er is chaos bij de goal van de tegenpartij en alle voorhoedespelers hebben de bal aangeraakt, maar het is Irma die hem erin schiet…. 2-2!! Na ongeveer twee uren te hebben gespeeld, klonk daar eindelijk het fluitsignaal met als eindstand 2-2!

Bedankt Irma Jaarsma en Sietske Iedema voor het meespelen!

Op naar de volgende wedstrijd op 18 mei (Ande haar verjaardag) tegen ST Aengwirden/Akkrum VR1.
Ande Groenveld