Hoe moet of kan je nog iets over deze warme voetbalzaterdag schrijven als je bij aankomst op sporpark It Joo de vlag van OHH halfstok ziet hangen en hoort dat twee jeugdleden van v.v. Heeg (en spelers dus van OHH) hun heit is overleden? Op veel te jonge leeftijd moeten Luc en Cor Visser verder zonder hun heit. Een vreselijk bericht. Vanaf deze plaatst wil ik hun en natuurlijk de hele familie alle sterkte toewensen bij de verwerking van dit verlies....

Dan toch maar even een terugblik op deze dus warme voetbalzaterdag 18 mei 2019 op ons sportpark It Joo. Al vroeg hebben OHH JO15-1 en DFC (Dronrijp/Foar út Combinatie) afgetrapt. Dit terwijl de sproeiinstallatie op het trainignsveld op volle toeren draait. OHH JO15-1 draait op volle toeren tegen de hekkensluiter. Binnen de kortste keren staat het 3-0 en heeft OHH dus geen kind aan de tegenstander uit Dronrijp/Menaam. Scheidsrechter Germ-Jan Hes heeft niet een hele gemakkelijke ochtend. De spelers van DFC hebben moeite met de grote achterstand en Hes moet zelf één van de DFC spelers op de bon slingeren. Bij rust is het onder aanvoering van ons jeugdlid Ygram Hylkema 4-1 en na de thee bouwt OHH de voorsprong verder uit. DFC mag nog iets terug doen, eindstand bij dit eenzijdige duel is 6-2.

Op het pupillenveldje speelt zich een veel spannendere wedstrijd af (hier zijn geen beelden van). De wedstrijd OHH JO9-3 - QVC JO9-2 kan alle kanten op en gaat daat ook. Kort voor tijd komt de thuisploeg achter (3-4) maar in extremis weet het deze achterstand toch nog om te buigen en gaat het als winnnaar van het veld: 5-4. Jeugdvoetbal op zijn mooist.

Om 10.15 is het de beurt aan de OHH JO8-2 en Warga/WWS JO8-2. De tegenstander heeft door diverse wegafsluitingen een toeristische route naar Oudega gemaakt. De wedstrijd is van Heeg naar Oudega verplaatst omdat het wetraveld in Heeg wordt gerenoveerd. Het team van OHH bestaat dan ook louter uit spelers van v.v. Heeg. Bij de thuisploeg valt vooral de kunsten van Jorn Koopmans op. Maar ook bij de tegenstander zitten een paar voetballers waarvan je kan zien dat die wel ver kunnen komen. Het wordt een leuke wedstrijd die ook alle kanten uit kan, uiteindelijk wordt het 6-4 en trekt dus ook hier OHH aan het langste eind.

Om 14.30 speelt Oudega 2 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is een vrij jong QVC 4 uit Stavoren. Het is een duel der middenmoters. Aanvankelijk lijkt het op zomeravondvoetbal. Het is warm op ons sportpark en er staat nauwelijks een zuchtje wind. Maar spits Pieter Hoogterp heeft nog vuur in zijn schoenen en met een prachtige uithaal ontbrandt dit duel: 1-0.

IMG 0249 1024x768
Nog geen twee minuten later staat de 2-0 op het bord na opnieuw prima werk van Hoogterp. De spits uit Gaastmeer legt de bal breed op Anne-Jelle Hoekstra die de bal keurig diagonaal binnenschiet. Is QVC dan als een mak schaap? Nee absoluut niet, de Quick Valken Combinatie krijgt een paar prima kansen maar springt hier zeer wild mee om.

Na de thee raken de gasten zelfs de binnenkant van de paal. Het is een laatste waarschuwing aan het adres van de oranjehemden die spelen zonder sterkhouder Tsjerk Hoogterp. De aansluitingstreffer valt kort daarna en eigenlijk te vroeg. Het is vanaf dat moment helemaal geen zomeravondvoetbal. De levensgevaarlijke Pieter Hoogterp wordt gestuit door een QVC verdediger, arbiter Jetze Terpstra kan niet anders doen dan de dader er voor 10 minuten uit te sturen. Oudega buit deze man meer situatie niet uit. Het heeft trouwens de hele duel nauwelijks grip op de wedstrijd. Pieter Hoogterp heeft na een goede actie de 3-1 op zijn schoen maar zijn inzet is te slap. De frustraties bij QVC nemen toe en scheidsrechter Terpstra moet zelfs een afkoelingsperiode inlassen. Er worden deze middag liefst 3 goals afgekeurd wegens buitenspel waarvan twee voor Oudega (beide gemaakt door Reinold Wassenaar). Oudega lijkt de 3 punten over de streep te trekken maar QVC heeft toch de langste adem. Een bal wordt niet goed weggewerkt door de Oudega defensie en wordt uiteindelijk binnengeschoten door een der groenhemden. Hiermee is de koek voor de gasten nog niet op. Kort voor tijd wordt het zelfs 2-3 en een absoluut slotoffensief levert voor Oudega niets meer op. Het verliest jammerlijk van QVC dat de drie punten meeneemt naar Stavoren maar de faiplay prijs zullen ze dit seizoen niet winnen. Volgende week mag Oudega het seizoen afsluiten in dat zelfde Stavoren. Daar is runnerup QVC 3 om 14.30 de tegenstander.

Nog goed nieuws uit Tjalleberd waar Oudega VR1 met 0-2 wint door goals van de famlie Wiegersma (Antje en Sytske). Maar ja wat is goed nieuws na het horen van het bericht aan het begin van deze voetbalzaterdag. Het is een zaterdag met een zwarte rand.

Klik hier voor het fotoverslag van deze voetbalzaterdag 18 mei 2019.