Op zaterdag 18 mei mogen wij aantreden tegen de dames van ST Aengwirden / Akkrum VR1. Oudega begint sterk aan de wedstrijd, we weten elkaar makkelijk te vinden op het warme kunstgrasveld. Al na 10 minuten spelen maakt Silke een mooie actie maar haar schot op goal wordt geblokkeerd, uit de kluts beland de bal voor de voeten van Antsje, zij schiet de bal mooi binnen. Oudega blijft druk zetten en dat resulteert al gauw in nog een doelpunt, dit keer gemaakt door Sytske.

De tegenstander komt weinig aan voetballen toe, er heerst rust in het team waardoor er leuk overgespeeld wordt. Vlak voor rust wordt er een grote kans gecreëerd maar een dame van de tegenstander besluit de bal met de hand uit de goal te slaan, penalty. Achteraf bleek dit een goede keuze van deze dame want de penalty wordt naast geschoten door Sytske. Het blijft 0-2 tot aan de rust. Na de thee komt de tegenstander iets sterker voor de dag, de wedstrijd is meer in evenwicht. De tegenstander creëert een aantal kansjes maar dit wordt goed opgelost door onze verdediging. Onze keeper hoeft weinig in actie te komen. Oudega verzuimt de wedstrijd definitief te beslissen, de 0-3 wil er niet in vandaag. De jarige Ande krijgt nog een grote kans door middel van een kopbal uit een corner maar ook deze gaat naast. De rust stand is vandaag tevens de eindstand. 0-2.

Miranda Ekas