Vrijdag 24 mei moest het dan gebeuren voor Oudega 45+. Het karwei om het gat met VVI te dichten was op voorhand al niet gemakkelijk. Maar liefst 4 punten bedroeg het verschil en ook hadden de mannen uit Idskenhuizen een beter doelsaldo dan de Oudegaster verdetten. Titelverdediger HJSC was nog een gevaarlijke kaper op de kust. Onder wederom geweldige (weers) omstandigheden en een voortreffelijk veld zag Oudega in de eerste ronde (die het zelf altijd vrij had) gunstige resultaten. Zowel VVI als HJSC speelden met 0-0 gelijk en dus kon Oudega in haar eerste wedstrijd aansluting vinden.

Gastheer Delfstrahuizen bleek voor Oudega geen taaie kluif hoewel het lang duurde voordat Oudega de score opende. Het was Jacob van der Goot die al liggend de bal diagonaal achter de goalie van Delfstrahuizen schoot. Oudega had deze avond wederom de beschikking over een hele ruime selectie. Met maar liefst 12 spelers en dus 5 wisselspelers reisde het af naar de boorden van het Tjeukermeer. Een van de invallers, Johan Altena, gooide het duel kort voor tijd op slot waarbij de eerste klap hopelijk een daalder waard was voor de oranjehemden. VVI zegevierde op het andere veld met 1-0 op HJSC waardoor titelprolongatie voor HJSC definitief verkeken was.

De volgende wedstrijd voor Oudega was tegen Renado. Op voorhand een wedstrijd die je wel zou moeten kunnen winnen. Maar een slordig Oudega kon maar moeilijk druk zetten op het doel van de ploeg uit Sint Nicolaasga. Sterker nog doelman Foeke Groenveld moest zijn kunsten weer vertonen en deed dit wederom met verve. Yme Vonk leek op weg naar een wonderschoon doelpunt. Aan de zijkant van het veld omspeelde hij de ver uit zijn doel gekomen doelman en met een schitterende lob leek het de mooiste doelpunt van de avond te worden (misschien wel van de competitie) maar de bal ging helaas net naast het doel. In de absolute slotfase had Johan Altena nog de 1-0 op zijn schoen maar de beheerder van It Joo schoot wild over.....en daarmee konden de titelaspiraties voor Oudega de ijskast in want VVI won van Delfstrahuizen waarmee het gat onoverbrugbaar was geworden.

De wedstrijden tegen VVI en HJSC waren daardoor om des keizersbaard. Natuurlijk wou Oudega met opgeven hoofd het veld verlaten maar mentaal was het aangeslagen door de vroegtijdige uitschakeling. Zowel VVI als HJSC boekte een nipte 1-0 overwinning op het team van trainer/coach Wiepke Tysma. Bij HJSC bleek wederom doelman Jan-Hielke Schotanus een sta in de weg te zijn en aanvaller Willem Dijkstra een levensgevaarlijke goalgetter. Ook in deze laatste derby was Dijkstra de matchwinner door in de kleine ruimte kort weg te draaien en hard binnen te schieten. Aan de andere kant was Frâns Veldmans een paar keer dicht bij een treffer maar doelman Schotanus wist van geen wijken in het Hommertser doel. Nee, het einde van deze 45+ competitie was teleurstellend. Weer geen kampioenschap maar door de nederlaag tegen de buren ging ook de tweede plaats van de neus van Oudega voorbij. HJSC passeerde Oudega namelijk op doelsaldo waardoor niets reste dan het brons. Van de laatste 12 wedstrijden werden slechts 3 gewonnen, maar desondanks kunnen we weer van een geslaagde competitie spreken. Mooi spel met mooie combinaties, veel kansen gecreerd, defensief prima werk maar te weinig goals dus. Volgende week vrijdagavond sluit Oudega 45+ het seizoen 2018/2019 af tijdens de HJSC dagen in Hommerts.

Als leider wil ik ook mijn dank uitspreken naar de instelling van de spelers dit seizoen. We zijn eigenlijk altijd op pad geweest met een ruime selectie en iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om aanwezig te zijn. Een groot compliment, want dat is de instelling die we binnen de hele vereniging moeten terugzien. Spelers die graag willen voetballen........volgend seizoen maken we er wederom een succesvol maar bovenal gezellig seizoen van!

Ten slotte mijn dank aan v.v. Delfstrahuizen voor hun gastvrijheid, prima organisatie (waaronder het uitstekende veld) en de gezellige avond na afloop in de kantine met live muziek!