Op donderdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen VV Heerenveen op de planning voor de dames. Door school en werk konden ze met precies 11 dames starten waaronder twee jeugdleden Baukje wijnja en Sietske Iedema. Terwijl de verlate dames een warming up doen starten de dames met Sietske Iedema op goal en ze houd deze heel lang schoon! Toen de cornervlaggen waren gevonden en neergezet kon de wedstrijd beginnen. Oudega zet gelijk veel druk waardoor Heerenveen vanaf begin af aan weinig aan voetbal toekomt.

Silke krijgt een paar kansen maar krijgt de bal niet tussen de palen. We krijgen veel kansen voor de goal maar het lukt maar niet. Na de drinkpauze is het echter snel raak: Baukje krijgt de bal via een mooie combinatie tussen Silke en Sytske en schiet raak! 0-1. Kort daarna komt Sytske vrij voor de keeper maar de keeper is net iets sneller. Even later geeft Mandy een prachtige voorzet die Miranda probeert in te koppen maar ze mist net, gelukkig staat Antsje er nog achter en kan zij de goal maken, 0-2! De dames van Heerenveen raken wat gefrustreerd en beginnen meer enkels te raken dan ballen. Terwijl iedereen zich bezighoud met Sytske die onderuit gehaald werd, beseft Antsje dat de scheidsrechter niet gefluit heeft en kan zo doorlopen naar de goal; 0-3!

Vroeg in de tweede helft is het weer Baukje die met haar snelheid zonder veel moeite door de verdediging loopt en zo de 0-4 kan maken. De dames van Oudega genieten van dese comfortabele voorsprond en gaan iets minder druk zetten waardoor Heerenveen meer kansen krijgt. Een afstandsschot resulteert dan ook in 1-4. De dames van Oudega geven hierna echter niets meer weg en creëert weer kansen, schoten van Antsje en Ande gaan helaas niet tussen de palen. De verdediging van Oudega staat de hele wedstrijd als een huis en werkt goed samen.

Zaterdag 25 mei thuis de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de kampioen DWP. Het zou mooi zijn om hier een puntje kunnen pakken.

De dames van Oudega spelen de afgelopen weken als een team, vol vertrouwen en vecht voor elkaar wat resulteert in mooi voetbal en veel punten, een team om trots op te zijn!

Freeke Hendrikse